torsdag 27 januari 2011

Men arrrgh!

Bara för att man gillar en författares blogg måste man inte läsa hennes böcker. Fan! Jag ska inte läsa läskiga saker. Min fantasi behöver inte läskiga saker. Min fantasi klarar sig jättebra själv och behöver ingen extra läskig input.

8 kommentarer:

Perny sa...

Och jag som verkligen går i gång på den baksidetexten. Jag har ännu inte hunnit läsa den första boken (ligger i bokhyllan och väntar) men vad jag förstått så har hon även lagt lite mer krut i den här så jag kan knappt bärga mig. (har dock några böcker att plöja först eftersom jag är med i en bokcirkel som kräver en del läsning av mig av andra böcker)

Du får helt enkelt läsa när maken är hemma och sedan ligga tätt med honom när du sover. Det funkar ;)

Malin Persson Giolito sa...

Jag har läst. Mycket, mycket bra. Och Pernilla. Ingenting går väl upp mot läskighet i böcker. Hjärtat får banka och när det blir för mycket så lägger man bara ifrån sig boken, andas lite och sedan kastar man sig ut igen. Mycket bättre än verklig skräck. Den undviker jag gärna. Jag har aldrig gått igång på bergsklättring (höjdrädd), tågluff (snobb) eller knark (kontrollfreak), men läskiga böcker... ah! Ljuvlighet! Ju läskigare, desto ljuvligare. Och Amandas tillhör de absolut bästa i klassen.

Malin Persson Giolito sa...

Och. Det är KLART att man måste läsa författarens böcker om man gillar hennes blogg. Allt annat vore OARTIGT, tro mig, och i vissa fall fullgod anledning till bloggavbrott/avslut. I vissa fall...

Pernilla sa...

MPG. Såhär är det. Även om man läser författarens blogg, bok, sms och mail så hjälper inte det. De kan ändå sluta blogga. Jävligt sugigt.

Och jag har börjat. Jag är nämligen ingen liten wimp. Jag är en kvinna som motar mina rädslor, tar tag i dem och gör sådant jag egentligen inte vågar för annars är man ju bara en liten lort. Som bekant.

Och ja. Det känns bra. Det känns väldigt bra. Texten i boken alltså. Får se hur bra det känns för mig nästa gång maken är på tjänsteresa och jag inte kan ligga tätt, tätt intill. (Håller annars med dig Perny, bra taktik som jag idkar så ofta jag kan, även när jag inte är rädd).

Amanda sa...

Tänk på mig då, som måste skriva skiten. Hur kaxig känner man sig då? Mitt i natten? I sin gamla spindelvävskåk?
;o)


(Tack för fina ord, jag blir uppriktigt själaglad.)

Pernilla sa...

Nä nä. Det där går inte. Tycker inte synd om dig. Tycker inte synd om någon som får ge ut böcker och får beröm för dem. Där går verkligen min gräns. :)
Nu är jag på 50-ngt. Det får väl tala för sig själv. :)

Åsa Hellberg sa...

Men Herregud, LÄSER ni det mest läskiga?
Det hoppar jag över.

Pernilla sa...

Smart Åsa. Att jag inte har tänkt på det. Jag som alltid hoppar över långa beskrivningar av kullar som böljar och kvittrande fåglar och vilka färger kläder har och sånt. Då kansek man kan kan blunda när man läser det läskiga?