måndag 17 januari 2011

The Globe

Torsdag och fredag var det mässa för hela slanten. På lördagen skippade jag och min ena kollega mässan för att köpa böcker och lite annat till skolan.

För att suga ut det mesta av tiden och för att vi båda är engelsklärare gick vi upp tidigt i söndags och var på The Globe precis när de öppnade. Vi hade tur, första guidade turen gick redan en halvtimme senare och så guidades vi runt av en äldre, söt och sarkastisk entusiastisk engelsk dam.

Klockan 12 hade vi sett och hört det mesta och tog oss tillbaka till hotellet för vidare färd till Heathrow och hem. Visst, vi hade kunnat gå runt länge till men tiden räckte inte. Det var svårt att slita sig både från affären (sucker for gift shops) och restaurangen som hör till The Globe ur vilken det kom den härligaste doft av Sunday roast från. Det blev Wagamama på flygplatsen istället.

Rekommenderar The Globe! Om man har minsta intresse för Shakespeare / Londons historia / teater eller ja, ni fattar. Jag vill absolut se en pjäs där någon gång, det måste vara en riktigt härlig upplevelse!

0 kommentarer: