fredag 21 mars 2008

Ikväll

...har jag bakat knäckebröd! Det var premiär för mig och det är tveksamt om det sker fler gånger... Att kavla sådär tunt, det känns inte som min grej... Tålamod är inte min starkaste sida, i alla fall när det gäller bakning... Jag har blivit helt galen i knäckebrödet från "enskedebageriet" men 15 kronor för en liten kaka känns lite dyrt, om man vill äta många... Så hittade jag ett recept som såg lite snarlikt ut men det var det inte. Köket blev grymt stökigt men det har min älskade make just fixat. Jag gick in när jag hörde dammsugaren, då kändes det som att det var safe...

Annars höll jag idag på att få ett utbrott över oredan i huset. Det är ingen ordning någonstans och jag har inte pluggat på flera dagar. Känner en liten stress inombords. Det är verkligen stökigt överallt. I alla rum, i bokhyllan i arbetshörna osv osv. Blir tokig av sånt!


Här är middagen vi åt ikväll. Mumsigt värre! Limekyckling med sötpotatis och en röra med papaya, jordgubbar och koriander. Ur Klaras goda GI-dagar. Mumsigt, tyckte Lilla E, maken och jag. Stora E gillar bara köttbullar och pannkakor.

3 kommentarer:

annannadesign sa...

Det där med pannkakor och köttbullar känner jag igen.. men det går över! Er middag såg god ut för övrigt! Recept - finns det, eller är du en sån besvärlig typ som jag som lagar utan recept, och ömöjligt kan återskapa goda maträtter eftersom receptet skapades där och då...

Glad påsk!

Pernilla sa...

Hmmm. Recept finns. Jag är INTE en sådan där som bara lagar... Fast receptet kommer ju ur en bok så jag är tveksam till om man får publicera det bara sådär på en blogg...? Kan ju skriva upp ingredienserna kanske? Kommer ur Klaras Goda GI dagar.

m family goes västerut sa...

Apropå knäckebröd, vi besökte IKEA här i usa i helgen. Tänka sig, knäckebröd, färdigrullade köttbullar, pågens kanelsnäckor, lingonsylt, pärlsocker... Önskelistan blev lång och vi köpte det mesta. Hon som tog betalt intygade att svenskar blir som tokiga på IKEAs matavdelning. Vi också! Så njut av köttbullar varje gång ni tar fram från frysen och tänk på oss!
L