onsdag 12 mars 2008

The Vanish Incident…

Ni vet ju hur jag mästrar med att jag är en sådan effektiv liten arbetsmyra som minsann får gjort allt jag har planerat.

14.10 – Jag pratar med Stora Es kompis pappa (hänger ni med?) och bestämmer träff för att se en film på bibblan klockan 16. Han säger: Vi ses där lite innan fyra då. Jag säger: Det gäller nog att vara i tid, ibland är det så mycket folk. Kom ett tag innan. (Jag är sådär jobbig).

14.20 var jag nöjd med att Lilla E hade vaknat i tid och i lugn och ro ätit sin sena lunch. Jag skulle lugnt hinna duscha innan vi skulle hämta stora E. (Var på jympa innan, annars brukar jag faktiskt ha duschat lite tidigare än så på dagarna).

Heh. Avlägsnade Lilla Es alla kläder eftersom hon hade spillt på precis allting. Tänkte vara sådär effektiv som jag alltid är och bara slänga på lite Vanish och så in med allt i maskinen. Fixade ett plagg och la in det i maskinen. Då tultade såklart den där halvmetersmänniskan dit för att undersöka. Jag kastade mig så jag hann före och avstyrde hennes operation. Bara det att på vägen dit droppade det Vanish från mina händer på golvet och vid närmare koll, även på Lilla E. Hela hennes lilla mage och små pluttarmar hade massor av Vanish på sig. Fattar inte hur det kunde bli så mycket. Slet av henne blöjan och mig kläderna och in med oss i duschen. Var fortfarande rätt lugn, fick bort allt på henne och hon var nöjd och glad över att få duscha bara sådär.

När vi kom ut ur duschen insåg jag att slagfältet fortfarande fanns att åtgärda. Med galen ettåring som vägrar stå still. Med vatten droppandes från mig och henne, balanserade jag unga fröken på höften (tur man är kurvig) och torkade golvet från vatten och Vanish (ingen bra blandning om man vill ha ett golv som är säkert att gå på)… Till slut skulle jag bara klä på henne. Det var hon inte så sugen på. Värre än någonsin vred hon sig, reste sig, flyttade på sig. Till på köpte hade jag valt ut vidriga hängselbyxor som har de värsta knapparna jag vet. Och vart hon sträckte sig fanns det något som hade Vanish på sig på bänken. Till slut var hon i alla fall övermannad och påklädd. Jag hade fortfarande 15 minuter till godo innan jag skulle hämta på förskolan. Det borde gå!

Jag klädde på mig, fick på mascara och hann faktiskt fixa håret lite. Trippar ut i hallen och ska bara ta på lillan hennes ytterkläder. Känner en väldigt suspekt lukt från hennes behind. Men då börjar vi väl om då! Brottningsmatch, rengöring, brottningsmatch, påklädning. Ska bara slänga den äckliga blöjan. Råkar ta på fel ställe. En hel massa äckel i min hand. Är till slut ren, dyngsvettig och så är vi klara.

15.15 stolpar jag in på förskolan och fröken ser direkt att någon har stressat. Får med mig Stora E hyfsat fort men tvingar henne att gå och kissa innan vi ska gå. Vi ska ju på bio. Hon bestämmer sig för att inte bara kissa. Sedan ska hon bara prata med några kompisar, visa lite teckningar och få utbrott för att hon har tappat bort sin ring. Mamma hittar ringen och allt är lugnt. Vi måste bara hem och hämta vatten och bananer som jag glömde. Dessutom detoxar jag just nu och är konstant kissnödig. In, hämta saker, kissa, rivstart iväg.

15.50 kliver vi så in på biblioteket där vårt sällskap står och väntar. Vissa är mer toleranta än andra och ger inte andra vad de egentligen hade förtjänat.

Tillägg till inlägget: Hade problem vid postning, allt försvann. Postade då utkastet till texten och orkade inte vid denna timme kolla allt så noga. Ber om ursäkt för eventuella konstigheter textmässigt. Typ tempusbyten osv...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men du var ju i tid!

Säger hon som knappt kommer i tid även om inga incidenter inträffat.

Annika Munter sa...

Phu! Du hade inte behövt träna, eftermiddagspasset skulle vart nog.