torsdag 27 mars 2008

Varför anstränger man sig?

Idag bestämde jag mig för att städa, laga köttgryta och baka en god hallonpaj som jag hade sett i en tidning. Jag körde hårt hela dagen och när jag åkte för att hämta Stora E var huset i helt okej shape, maten var nästan klar, hallonpajtårtan stod klar i kylen och läget var under kontroll.

På väg hem från förskolan svängde vi till ICA för att handla några småsaker. Det gick bra. Stora E tjatade om tidning men fick ingen. ”Varför?”. Eh, för att idag fyller pappa år och då handlar vi inte till dig och inte till mig. Bra argument, eller hur…

Väl hemma så släppte jag först in Stora E, bar in shoppingpåsen och stora dagisväskan med alla ytterkläder. (Stora E är ledig på fredagar så allt kommer hem på torsdagen). Lyfte sedan in Lilla E. Då hade Stora E redan klafsat in med sina snöblaskiga skor en bra bit in.

-Gick du in med skorna?
-NÄ!

Lilla E tultade direkt in i badrummet och lyfte runt halvblöta badleksaker, tog sedan ut dem till det nymoppade vardagsrumsgolvet. Det droppade överallt och blev fläckar.

Nä men jag vet! Jag tar fram mopp och dammsugare igen, bara för att det är så skoj.

17.30 skulle det hela börja. 17.15 var födelsedagsbarnet kvar hos kund inne i stan. Vi bor inte direkt i city så att han skulle vara hemma 17.30 verkade inte så sannolikt. Jag fick lägga in en högre växel för att hinna få allt klart. När jag höll på som bäst i köket med att koka ris, göra sallad, koka broccoli till barnen (they like) så hörde jag hur tyst det blev. Gick in i vardagsrummet där sofforna hade förvandlats till hoppborgar och alla stolar hade blivit några slags mellanstationer. Efter en lite orättvis utskällning (bra att kuva barns kreativitet, jag vet) så förpassades barnen till lek i litet tråkigt rum. (Deras).

17.25 ringde födelsedagsbarnets mor och sa att födelsedagsbarnets far inte hade kommit hem än. Vad gjorde väl det, det fanns ju ingen hemma att fira i alla fall och köttgryta blir ändå godare ju längre den får puttra. Vid det laget hade den puttrat halva dagen…

Oh well. Allt blev gott och det var trevligt. Nu är jag proppmätt, supertrött och lite nervös. Imorgon kommer en hemtenta i medie- och kommunikationsvetenskap som jag ska bita i i helgen… Fram till dess kopplar jag av med Hank i Californication. 22.40 på TV4.

0 kommentarer: