tisdag 18 mars 2008

Funderingar efter en resa

Varför finns det inget vettigt att äta längs med E4? När man är på väg vill man åka kortast möjliga tid ( i alla fall vi med huliganer i baksätet). Vi orkar inte åka kringelkrokvägar för att leta efter något som eventuellt möjligen finns. Vi har i vårt tidigare liv försökt (läs innan barn) och det gav sällan resultat. Nu finns alltså McDonald’s eller sunkiga vägrestauranger. Jag tar gärna emot tips på bra ställen att stanna på längs de större vägarna i Sverige för det är lika sorgligt överallt.

Jag började fila på en restaurangkedja med fräsch, nyttig och ekologisk snabbmat men jag orkar inte genomföra fler projekt nu. Jag ger bort idén här och nu. Please någon, hoppa på! Det måste vara barnvänligt - jag tror det blir succé!

Vi stannade således på Donken både på väg ner och upp. Trist. På den första (utanför Norrköping) var det svinkallt! Jag hade två tröjor, fleeceväst och ytterjacka och frös ändå. När jag gick på toaletten så hade den minsann kollats både 06, 06.30 och 06.45. Det måste vara väldigt sviniga människor som går på toa på McDonald´s på morgonen. Det lustiga var att sedan hade det inte kollats där inne något mer och vi var där vid 12. Och det var skitigt! Vad innebär det när personen som är anställd på McDonald’s sätter sin kråka på ett papper på dörren? Behöver de göra något mer än just det? Man undrar. Det var mer skitigt där än vad det blir hemma på ett år. Minst.

Sedan vill jag gratulera de boende i Halmstad till ett underbart bibliotek! Jag tillbringade en rätt schizofren lördag där. Först var jag där vid öppning och letade upp ett tyst studierum. Jag var student och slutförde en inlämningsuppgift som skulle in på söndagen. Sedan letade jag mig upp till det ljusa, fräscha fiket och satt och drack te och läste mina kurskamraters alster inför skrivarkursen. Filade lite på min egen text och kände mig lite som Denise R som jobbar sig runt Stockholms fik. Jag fick faktiskt lite karaktärsinspiration av några bordsgrannar som jag störde mig rejält på. De kommer att dyka upp, någonstans, någon gång. Annars är jag nog för lättstörd för att arbeta på fik. Jag trivs bäst här, i min röriga lilla hörna i vardagsrummet. Efter författandet besökte jag en konstutställning som bibblan hade. Sedan blev jag mamma igen, då kom familjen och jag och stora E gick på sagostund som hölls av en underbar dam!

För övrigt vill jag meddela att jag har tagit på mig lite för mycket. Jag går just nu tre kurser. Men idag ska jag leka hemmafru och städa, storhandla, hämta barnens pass inför spanienresan och hämta tidigt på dagis och vara värdinna åt eftermiddagslek. Ikväll blir det plugga av!

Foto: Thure Gunnarsson, från www.halmstad.se

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du det finns!!!! Vi hittade det p g a att min man kört lastbil förr och tröttnade på snabbmat. Det fanns salladsbuffe´(fräsch, ekologisk), nyckelhålsmärkta, "hemlagade" rätter att välja mellan (2-3 st) och barnen älskade att det inte smakade "restaurangmat", jag kommer planera våra stopp nästa gång efter vart denna kedja finns utefter vägen... men namnet är ju som bortblåst just nu..?! Ska kolla med min man till kvällen, återkommer! /Ann-Sofie

Pernilla sa...

Men yes! Återkom så fort du bara kan! Det finns hopp alltså!
Hur går det med detoxen förresten? Är du redan klar? Jag väntar på finnarna, har bara fått en liten svarting, inget annat.

Bendel sa...

Det biblioteket vill jag också besöka!

Anonym sa...

Hej! Maken sover just nu (varit uppe m Alice i natt= ++++poäng!) så jag kan inte fråga om raststället än... Drack min sista detox i söndags, finnarna är i stort sett borta. Jag känner definitivt att jag kommer göra om det här till hösten eller när kroppen känns "trög"... du då? Ha en bra dag!/Ann-Sofie