lördag 30 augusti 2008

Nya tag

Ni som är trogna bloggläsare vet att jag hade en uppsjö av mål att nå under våren 2008. Jag nådde de flesta men två irriterande mål finns kvar.

1) Köpa tomt. Denna punkt var ju nästan helt i hamn men nu är det ju mycket tveksamt hur det blir. Mer info under veckan.

2) Gå ner fem kilo. De sitter envist fast. Jag har gjort hårda ansträngningar, gett upp. Gått upp det jag gått ner. Hårda ansträngningar. Gett upp. Gått upp. Jag har gått ner två av de där fem kilona hur många gånger som helst - det känns ju lite onödigt.

Men nu. De måste bort! I oktober börjar jag på mitt nya jobb och då krävs en ny garderob. Jag tänker INTE köpa fina kläder i en storlek för mycket. Nix! Så nu måste degmagen bort.

För att sätta press på mig tänker jag redovisa mina resultat här i bloggen. Jag är inte lika modig som Belinda som faktiskt skriver ut både vikt och midjemått. Hon är grym! Nä. Jag gör fegversionen och talar bara om upp- eller nedgång. För det vore ju hemskt om någon fick veta vad jag väger. Verkligen jättehemskt.

Åtgärder:
Inga fler kvällsmackor. Inte hur hungrig jag än är. Banan går lika bra. Kan man ju inbilla sig. Men det får vara nog.

Jag gör liksom Belinda slut med naturgodiset. Jag är trött på att vara naturgodisets slav klockan 15:00 dagligen. Det får vara bra nu. Jag ska inte längre gå på deras slogan "bättre än godis". Jag borde inte gå på den, jag är språklärare. Men jag låter mig luras ändå.

Och så är det ju colan... Det är ju light så det är inga kalorier MEN jag har av erfarenhet märkt att man blir mer hungrig, och mer sugen på onyttigt, av cola. Dessutom är det skrattretande hur noga jag är med ekologisk mat och inga äckliga tillsatser, när jag lätt häller i mig cola flera gånger om dagen. Eh - exakt VAD finns det som är naturligt och bra för kroppen i en cola?

Så ska jag komma igång ordentligt med träningen igen. Det har legat lite i träda undera sommaren. I våras var jag ju på Friskis 3-4 gånger i veckan, plus alla barnvagnspromenader.

Sådär ja. En liten nätt lista på åtgärder. Åtgärdsprogram upprättat. Nu ska vi bara se till att det efterföljs. Jag skulle behöva en Blossom. Skulle aldrig fixa en Anna Skipper men en Blossom verkar bra. Och en privat kock.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ät protein! Med mycket protein till varje mål håller du dig mätt = inget snaskande och cola lightande.

För mig funkar det super, äter jag kolhydrater vill jag bara ha mer, men äter jag protein blir jag mätt och nöjd.

Pernilla sa...

Tack för tipset! Men jag tycker att man behöver allt. Fast I hear you! Det beror ju lite på vilka kolhydrater och vilket protein man väljer.

Pernilla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Hej!

Om man är ledig tycker jag att viktklubben kan vara ett bra alternativ. Mina gravidkilon försvann inte fastän jag tränade som en galning och höll ned sötsaker osv men när jag använde deras system försvann övervikten i ett nafs, man måste väga maten och sitta och peta i deras sega dataverktyg men det är värt det tycker jag 11 kilo lättare idag.

Pernilla sa...

Har tyvärr testat viktklubben och kände att det var bra att se de olika delarna men det tog en fruktansvärd tid att registrera allt. Det kändes så motsägelsefullt, här sitter jag långa stunder för att registrera saker så jag går ner i vikt. Tid som jag istället kunde använda till att röra på mig. Hittade inte heller alla produkter och tyckte det var tidsödande att skapa egna recept.

Nej, för mig är det skärpning med mackor, fika och cola som gäller så ska jag nog få ordning på det här. Äter väldigt bra mat redan, det är det där "övrigt" som är problemet...

Anonym sa...

Att vara på jobbet hjälper faktiskt, insåg det nu efter sommaren, åh vad jag saknade alla fikapauser :-)
Det är ju så lätt att ta nåt när man ändå går hemma...

Fast lunchen är farlig, upp 1kg/år om jag äter på lunchrestaurang, matlåda är mycket bättre. Tyvärr äter ingen matlåda där jag jobbar just nu, och alltså inte jag heller, hmmm.

Kram och lycka till!