torsdag 6 mars 2008

Gårdagen

Jag måste verkligen öva på att formulera mig kort. Förlåt…

11:00 Är på jympa. Blir först tveksamt, Lilla E blir ledsen när jag ska gå men när jag smygkikar in så har hon fullt upp med att bygga med klossar med en av tanterna. Puh, skönt! Urskönt att träna, har haft uppehåll i två veckor men det går hyfsat bra ändå. Härligt!
12:05 Åker hem och lillan toksomnar i bilen. Lyfter över henne i vagnen och får massor av tid för mig själv. Vid 14 börjar jag bli lite stressad, jag har inte duschat och hon har inte ätit och egentligen ville stora E hämtas 14.
14:20 Jag kastar mig in och ut i duschen. Funderar på att väcka Lilla E.
14:25 Lilla E vaknar. Får mat. Jag tänker att det är lugnt nu, vi hinner.
14:50 Jag har nya rena kläder och är nyduschad. Lilla E har också nya kläder efter lunchen. Hon är nybytt och vi ska just gå. Då kommer örnen. Ni vet. In i badrummet för att byta. Lilla E är snabb med händerna och helt plötsligt finns bajs överallt. På hennes händer, i hennes rumpa, på handfatet. Jag lyckas med någon konstig balansakt och klarar alla kläder och får bort allt från hennes kroppsdelar utan att något hamnar i hennes mun. Vad jag märker i alla fall. Jag måste vara proffs.

15:00 Hämtar på förskolan. Mirakulöst nog precis i tid. Förstår inte hur det gick till.
15:25 Hämtning avklarad, barn fastspända i bilen.

15:30 Ankomst till vår lilla kött+charkaffär för inköp. Stora E kommer på att hon har glömt sin nalle (som hon egentligen inte får ta med) på förskolan. Panik. Gråtattack. Jag lugnar och säger att vi kan åka tillbaka när vi har handlat. Jag suckar inombords. Måste alltså ytterligare en gång spänna loss och ta med in, spänna fast osv. Ni vet.
15:35 Vi går in i affären. Lång kö. Barnen tålmodiga. Tills det blir min tur. Då springer de omkring och jagar varandra och gör små gallskrik som ljudeffekter. Alla andra i affären är pensionärer och en del ser roade ut, andra ser irriterade ut. Jag ser svettig ut.

15:50 Vi lämnar affären. Jag får tag i en dagismamma som inte har hämtat än. Hon lovar att hämta nallen och svänga förbi oss. Tack L! Glömmer i farten att vi hade ärenden på både ICA, post och färgaffär.
16:00 Vi leker i trädgården och allt är lugnt och skönt.
16:10 Vi går in. Barnen galna. Springer och leker och jagar varandra. Ursöta. Men högljudda.
Sedan är det lugnt fram till middagen är klar. De leker fint och har det bra.

17:10 Chili con carne klar. Stora E kommer in i köket och rynkar på näsan. ”Det här har jag ätit på dagis idag och det var mycket godare där”. Vi har ännu inte satt oss för att äta så hon har tagit beslutet på rätt ogrundade former kan man säga.
17:15 Vi äter och Lilla E tokgillar. Stora E smittas och äter av bara farten. ”Det här var också gott!”

Sedan körs kvällsrace med bad (med mammautbrott), sagor, välling för liten och varm mjölk för stor.
18:59 ligger båda vakna i sina sängar efter min kvällssång och jag är beredd på lång nattning men inte en gång blir jag inropad för encore. De somnar på stört. Jag städar inboxen (kunde inte slöa nej) och underhåller lite kontakter.

20:00 bänkar mig framför tvn.
20:15 ringer maken som är ute med vänner och säger att han är på väg hem. Så bra är det när de bestämmer sig för att inte dricka öl… Nöjd.

0 kommentarer: