måndag 31 mars 2008

Är det en bulle i ugnen?

Tre till fyra gånger i veckan sliter jag på Friskis. Jag äter bra mat, jag har slutat med cola och på det hela taget märker jag resultat, sakta går jag ner. Väldigt sakta, men ändå. Idag när jag hämtade Stora E på dagis satt hon och några kompisar och gungade:

-Pernilla, har Lilla E någon lillasyster?
-Nej.
-Joho, för du har en bebis i magen!
-Eh. Nej det har jag inte. Tittar mig generat omkring, som tur är inga vuxna i närheten.
-Joho, det har du. Det ser ut som det.

7 kommentarer:

Helena V sa...

Jag kan varmt rekommendera en högproteindiet. Jag gick upp 25 kg med båda barnen och efter BB fanns 20 kg kvar länge. Kämpade så de första 8 kg gicks ner under första året. Sen gjorde jag ett ryck med just att äta goda sallader med mycket proteiner och ostar men inga kolhydrater (det finns ju i allt med inget bröd, pasta, ris osv). Omelett till frukost och många goda koppar te. Har varit rejält mätt hela tiden! Har nu tickat ner 8 kg till på 3 månader.

Helena V sa...

Kan du inte skriva vad ni lär er på skrivarkursen. Man blir nyfiken när du bara skriver flyktigt om den.

Pernilla sa...

Tack för tips!! Har testat inga kolhydrater o äter ofta äggröra till frukost, med massor av grönsaker. Gillar det men inte heller det har gett superresultat, körde rätt hårt med det i höstas.. Men jag kämpar på, det går låååångsamt. Fast jag resonerar som så att om det går långsamt ner så kanske de stannar borta sen. Om jag bara tokrasar genom någon svältkur så åker det fort uppåt igen.

På skrivarkursen blir det mycket textläsning nu, vi går igenom varandras texter och tittar på berättarperspektiv, hur dialogerna fungerar, hur språket flyter, är det trovärdigt, sådana saker. Får se om jag kan utveckla ngn gång. :)

Ett skrivande lantliv sa...

Råkade ut för samma sak en gång, fast det var en tant på ett spa som frågade. Sånt svider när man försöker leva sunt...

Pernilla sa...

Det är inte snällt av folk att säga sådant. Fast jag förlåter femåringen som kläckte det idag, jag hade även en bylsig jacka. Jag griper vid halmstrån.... Men gamla tanter borde veta bättre!

Och Helena, bra jobbat förresten! Glömde säga det! :)

Anonym sa...

Du är ju så duktig som tränar och är nyttig! Långsam nedgång är ju det bästa. Kanske äter du för lite? Testa att lägga till något mellanmål.

Oj, vad jag lät kunnig då... Synd att jag inte praktiserar det på mig själv. En gång i tiden, innan mammalivet, var jag en hälsosam och motionerande människa.

Nu måste jag ha något i munnen konstant, och då menar jag inte grönsaker utan sötsaker, och är typ onyttigast i världen. Rör på mig gör jag knappt heller.

Noll inspiration helt enkelt.

ÅNGEST!

Anonym sa...

Jag har också fått kommentarer om magen, förra sommaren (och min lillkille är ju ungefär ett år äldre än e), då hade jag tajt (hemma-)klänning, men jag tror nog mest det var hans önskan om en ny liten bebis. Han blev nog besviken, stackarn ;-)