lördag 28 februari 2009

Vad är en vän?

Läser Ebba von Sydows krönika i Expressen. Hon berättar att hon har blivit kompisslö och numera endast har fem riktiga vänner. Expressen har slängt in en enkät där man ska klicka i hur många riktiga vänner man har. De flesta har klickat i "färre än fyra".

Jag tänker att jag ska klicka för att rösta. Men så börjar jag tänka. Vad är en vän? Vad är en riktig vän? Hur många sådana har jag? Hur ska jag veta? Jag måste först ha någon definition.


Försöker tänka ut lämpliga vänegenskaper. Man ska såklart ställa upp för varandra, kunna berätta saker för varandra och känna sig trygga med varandra. Räcker det? Eller krävs mer? Eller krävs mindre? Det är inte så himla enkelt att definiera riktig vänskap märker jag. Man vill ju tycka att alla ens vänner är riktiga vänner men när det väl kommer till kritan, är det så? Och vad är "till kritan?" När är det? Det är ju olika saker hela tiden.

Är en person som aldrig hör av sig men som man ändå vet uppskattar att umgås med en, en riktig vän? Är en person som inte erbjuder sig att flytthjälpa en riktig vän? Är en person man aldrig hörs med längre ändå en riktig vän? Är en person som man inte känner så väl men som överraskar med en äkta omtanke en riktig vän? Kan en person man aldrig har träffat vara en riktig vän? Vad avgör?

Ja... Vad är en vän? Hur många riktiga vänner har jag? Det verkar som att antalet kan variera enormt...

Dagen. Del 8. Pulka.

Vi kom fram till stället som erbjuder pulkabacke. Och djur. Och fik. Jag hade med bullar, saft och min livlina. (Colan - duh).

Lilla E vägrade att gå. Det skulle bäras, annars grät hon. Vi tittade på djur. Och jag bar. Vi tittade på fler djur. Och jag bar. Vi gick till lekplatsen. Och jag bar. Alternativet var att hon kastade sig på marken och skrek "dumma mamma".

Till slut gick vi in i värmestugan och fikade. Allt var frid och fröjd så länge de kunde trycka in bullar och saft. Sedan skulle vi åka pulka.

Stora E är en vintertjej. Hon körde för fullt och hade störtkul.
Lilla E döpte vi om till Pip-Larsson. Det var ingenting som var bra. Fram till att vi kom tillbaka till lekplatsen och hon kunde vada i snövattenpölar.

Sedan började hon såklart att gråta. Hon var bara lite blöt och kall. Vattenavvisande är inte vattentät.

Det är så härligt med sportlov!

Dagen. Del 7. Marodörer

Jag har glömt att berätta om hur de sabbade min städning utöver brödsmulorna.

Det slängdes ut dominobrickor i det nystädade vardagsrummet.
Det slängdes ut dvdfodral i det nystädade vardagsrummet.
Det stökades till i det nystädade badrummet.
Det snoddes inte bara bröd i köket, även kex. Som smulade.
Det vägrades att plocka undan ens en liten leksak.
Det traskades in med skor. I den nystädade hallen som leder in till det nystädade köket.

Det kändes som att var jag än städade så var någon filur där tre sekunder efter mig och saboterade. Därav mitt rätt ruskiga humör under dagen. Lägg till en enormt jobbig huvudvärk. Som gick över när jag köpte Coca-cola på Statoil.

Beroende? Igen? Hmmm. Kanske.

Dagen. Del 6. I bilen.

Till slut sitter vi i bilen. Fastspända. Och jag är fortfarande sur. (Jobbigt att vara långsint när man är mamma). Jag fortsätter min predikan.

Lilla E ger sig in i debatten. På typiskt tvåårsmanér:

-Dumma mamma!

Stora E: -Nej, mamma är inte dum. Mamma är snäll.

(Mitt hjärta går nästan sönder när denna tappra storasyster försöker släta över och ursäkta sin arga mamma).

Lilla E: -Dumma mamma!
Stora E: - Nej, mamma är inte dum. Mamma är snäll.
Jag: -Men mamma är arg.
Stora E:- Men mamma är snäll ändå.

Dagen. Del 5. Komma iväg.

Jag är påklädd.
Barnen är påklädda och har uträttat sina behov.
We are ok to go.

Under min städiver packade jag upp Stora E:s saker från simningen i torsdags kväll. Slängde in handdukar i maskinen och sköljde av hennes badtofflor och ställde på tork i badrummet.

Precis när vi ska klä på oss ser jag hur Lilla E går runt i dessa badtofflor. Som är blöta. Hon är således blöt på fötterna. Men jag vet! Vi byter väl lite strumpor då! Kul!

Vi byter strumpor och börjar påklädning. Jag älskar verkligen vintern. Verkligen. Det är så himla lätt att ta sig ut. Det behövs ju nästan ingen svett och nästan inga tårar alls.

Stora E ligger på hallgolvet och vilar lite. Jag ber snällt ungefär 7 gånger. Det är märkligt att hon inte börjar klä på sig eftersom det är HON som vill åka till pulkabacken. Hon fixade till och med valfusk under handuppräckningen (hennes idé). "Lilla E vill också åka pulka, hon sa det till mig men hon ville inte räcka upp handen."

Så jag tappar det där tålamodet. Fräser åt dem att de ska klä på sig. Och börjar predika igen. "Varför ska jag bara göra som ni vill, ni gör ju inget som jag vill." "Jag har minsann städat hela dagen och vad jag än gör förstör ni!" Sådär går jag på. Jag kan inte sluta när jag väl har börjat.


Dagen. Del 4. Efter duschen.

Går in i mitt och makens (temporära) sovrum. Ska dra för gardinerna så att jag slipper visa volangerna runt magen för alla grannar. Då ramlar gardinstången ner. Och drar med sig damm från hålen skruvarna satt i. Ner på golvet och mattan. Behöver jag nämna att jag nyss hade dammsugit där? Blir galen men saknar objekt att skälla på...

Lilla E kommer till räddning...

fredag 27 februari 2009

Dagen. Del 3. Lunch.

Vi kommer över dammsugarincidenten och äter lunch. Systrarna E äter med god aptit och vägrar dela pastan till köttfärssåsen. Det ska snurras som mamma gör. Det tar lite tid men det gör mig inget. Vi pratar och har trevligt. Lilla E ska hälla själv när hon tar ketchup. Ser inte gott ut när hon är klar med den flaskan...

Efter maten är det tänkt att jag ska duscha och vi ska ta oss iväg på en utflykt. Tjejerna är vildare än vildast och springer omkring och livar upp varandra. Uppviglar kanske man ska säga. Får dem att lugna sig med hjälp av den ständiga räddaren... Dvdn...

Innan de får se film är båda påklädda (ja, vi hade pyjamas fram till lunch idag och det var skönt!) och helt klara. Känner att jag är på banan. Duschar länge, de vaktas ju av Pingu och hans familj...

Dagen. Del 2. Förmiddagen.

Vi städar. Eller JAG städar. Hela huset. Dammar, torkar och dammsuger. Efter tretusen avbrott (minst) så blir jag klar. Det är rent. I alla fall på golven. Jag börjar tillagning av lunch och när det puttrar hemtrevligt på spisen sätter jag mig vid datorn och kollar facebook. I två sekunder. Eller minuter, jag är inte så bra på matte. Noterar i ögonvrån hur mina barn tisslar och tasslar och springer mellan köket och sitt rum.

Till slut inser jag vad som försigår. De snor bröd. Baguette från i förrgår. Lagom torr och smulig. Från köket, genom en korridor och in i deras rum.

Jag får ett utbrott. Jag predikar för mina barn hur otacksamma de är och hur dåligt det är att sno bröd när jag just hade sagt nej till macka. Dessutom har jag ju dammsugit hela dagen och så bara förstööööör ni!
Nu dammsuger ni upp det här! För säkerhets skull använder jag ett högt tonläge, så att de inte ska missa allt viktigt jag säger.

Stora E börjar. Hon vet tydligen hur man gör, jag förvånas. Efter exakt tre sekunder säger hon till Lilla E att ta över. Då blir det kaos. Smulorna åker hit och dit och jag blir galen. Mer galen. Det är ju väldigt moget - vad fan gör lite smulor? Egentligen.Dagen. Del 1. Förmiddagen.

Jag brukar ju ofta tänka att det vore trevligt att träffa sina barn mer. Det vill man väl alltid som förälder. Efter idag tänker jag att det är skönt att sportlovet är slut. Jag älskar mina barn, missförstå mig inte. Men det blir bra med måndag och förskola. Mycket bra. Nackdelen är att det innebär att jag själv måste jobba men jag är villig att ta den smällen.

Morgon. Planen för dagen var att göra en trevlig utflykt. Stora E hade ont i magen och vi bestämde att vi skulle ta det lugnt, hon ville ingenstans. De kollade på morgontv och jag kom igång och städade. Det var frid och fröjd i ungefär 6 minuter. Helt plötsligt skulle de inte ser mer på tv. Efter lite lockande lyckades jag intressera dem för att städa sitt rum.

Stora E: -På dagis drar vi lott med uppgifter liksom. Kan inte vi göra det här också?
Mamman med många högskolepoäng i pedagogik, didaktik och metodik jublade inombords. Ja! Vi gör lappar med uppgifter!
Jag skrev:
"Lägga dockor i lådan"
"Ställa böcker i bokhyllan"
"Lägga skor i lådan"
"Lägga utklädningskläder i resväskan"
Så drogs det lott.

Stora E: -Jag vill inte ha den lappen!
Jag: -Okej, byt då.
Stora E drog en ny lapp och var nöjd med den. "Ställa böcker i bokhyllan".
Hon började. Lilla E hade "lägga skor i lådan" men valde att inte förstå den enkla instruktionen.
Jag gick och försökte röja frukostdisk. Hörde illvrål från rummet.
Lilla E var inte intresserad av städning, hon var mer intresserad av att dunka saker i storasysters huvud. Flera gånger. Stora E skrek. Illvrålade. Jag tror att hon har lite behov av att höras extra mycket när hon blir ledsen. Jag tror att hon hördes minst till Södertälje.

Jag försökte medla och få igång städningen igen. The moment was gone. Nu skulle de spela spel...

Fortsättning följer. Nu ska jag dricka vin och äta chokladbollar rullade av maken. Så går det när man inte orkar gå på promenad och har druckti vin så man inte kan köra och ändå är godissugen.

Vattenavvisande


Betyder det vattentätt egentligen? Svar till 'en som hoppas'..

Homestyla

Funderar du på att homestyla? Kolla då mitt inspirerande inlägg i debatten...

torsdag 26 februari 2009

Nykär

Jag och maken sitter och äter middag. Vi dricker vin. Vi tittar varandra djupt i... EH. Nej, det gör vi inte. Vi tittar på datorn. Där vi har bilderna från husresningen. På bildspel. Vi är nykära. I vårt hus. Ja ja. Efter 17 år kan väl alla behöva en liten side dish.

Shit. Vi har världens finaste hus. Jag är redo att flytta in nu.

Huset

Jag är lite tjatig men nu finns det fler bilder på huset. Som verkligen börjar se ut som ett hus!

onsdag 25 februari 2009

HItta bokstäver

Min man brukar mobba mig för att jag gillar bokstäver i alla former. Jag älskar att läsa och fastnar lätt i en text. T.ex. på mjölkpaketen. Då hör man honom säga "Pernilla har hittat bokstäver." Då vet jag att jag har missat något som jag borde ha hört.

Jag kan förstå att han ledsnade lite när vi två bilade runt på Irland i tio dagar för många år sedan. I varenda stad vi besökte fanns det bokaffärer. Och i varje bokhandel skulle jag in. Och titta. Känna. Lukta. I tio dagar. I varje håla. I varje butik. Min man är av det tålmodiga slaget.

Han brukar också ledsna lite när jag stannar upp vid anslagstavlor. Jag fastnar alltid i någon viktig notis om "pensionärsstavgång på tisdagar 10-12" eller "tipspromenad söndagar, medtag matsäck." Då skakar min älskade make på sitt vackra huvud och säger "Pernilla har hittat bokstäver".

Det är så det är. Jag älskar bokstäver. Att få läsa dem men också att få forma dem till egna ord. Jag kan inte förstå hur man inte kan vara fascinerad av detta.

Därför är jag nu mycket glad och stolt över att kunna deklarera för hela världen att Stora E har hittat bokstäver. Hon kan officiellt skriva! I helgen bubblade hon ur sig meningar helt själv och jag är så förundrad. Hur går det till när koden plötsligt knäcks? Det är otroligt att få se detta på nära håll! Och vilken underbar mening som blev hennes första:Jag kan lugna oroliga läsare med att Jens är min man. Det är helt i sin ordning. Vi pusades. Och undrade vad som hände med vårt lilla gulsotsknyte som vi just satt och höll på SÖS en kulen decemberdag för fem år sedan? Nu har hon hittat bokstäver.

Förlåt fina bloggen

Idag har jag totalt misskött min fina blåa blogg. Men den gröna, den har jag skött exemplariskt!
Fler bilder från husresningen hittar du
här, och här. Det är helt otroligt roligt att se hur alla väggar kommer på plats. Inte för er kanske, men för oss.

Imorgon kanske jag lyckas sköta mig bättre här inne. Kanske. Det kan ju vara en cliffhanger, den som kikar in imorgon får se. Nu ska jag röja middagen och sedan slänga mig i soffan och njuta av Grey's Anatomy.

Vi har ett halvt hus!

Har hängt på tomten nästan hela dagen. Här finns bilder!

tisdag 24 februari 2009

Victoria hjärtar Daniel

Jag tycker att det är superduper att de äntligen få slå till. Härligt för dem!

Men hur pinsam är inte denna sändning? De är så inövade och har fusklappar. Det känns inte äkta för fem öre. Som tur är ser Victoria uppriktigt glad och kär ut, härligt! Men de kunde väl ha varit lite mer naturliga? Eller helt enkelt lite mer proffsiga och övat in sina små tal så att de lät naturliga? Är det för mycket begärt av folk som har som jobb att representera? (Daniel anser jag som ursäktad, han har ju inte fått öva lika mycket på offentligheten som de andra).

Men hurra hurra! Me like bröllop! Stora E vill väldigt gärna gå på bröllopet och blev rätt besviken när jag sa att man inte får...

Nu så!


Bilmetro i Borlänge är hjältar! Vi var knappt där ens 20 minuter och så var de klara. Tjejerna hade installerat sig i lekhörnan, jag med DN i soffan o maken hade just hällt upp kaffe- då var bilen klar. Kostade dessuton nada, det är ett känt fel på modellen så de bjussade. Tack, service at its best! Stockholm nästa.

På väg, med förhinder


Vi åt god lunch i Leksand,gick lite i solen o packade sedan in oss i bilen. Skulle bara till statoil för lite drycker for the road. Då började en varningslampa lysa. Tändspolen sönder = kör till närmaste auktoriserade verkstad. Bilen full med packning och oss. Samtal till mobilitetsgarantin och VAG. Olika turer med alternativ som bärgning och hotellnatt (icke aktuellt,vi har ett hus att välkomna imorgon). Nu har vi fått ok att köra till borlänge till verkstaden där. De hade som tur var tid. Nu får vi se om de har saker hemma också.. Vi brummar på.

Godmorgon


Idag verkar det bli sol. Fast idag blir det ingen backe, vi ska hem. Vi ska ju ta emot vårt hus imorgon!!

måndag 23 februari 2009

Byt en bok

Kul bokbytaridé hos Christina. Mina böcker ligger ju nedpackade, endast olästa fick ta plats hos pappa. Men jag gillar idén!

Högklassig After ski


Eller after springa efter tvååring utan mössa o vantar i backen.

My girl!


Lilla E pekar på värmestugan efter endast ett åk med pulkan: 'Dricka kla inne där!'

Den där skidåkningen

Tillägg till mitt förra inlägg:

Dessutom ska man tvingas till backen efter att ens unge har vrålskrikigt om två olika (skit)saker inom loppet av en timme. Man har ju verkligen lust att åka till backen för att hon ska få åka skidor då. Verkligen. Jättestor lust. Men alternativet att straffa och visa nolltolerans och stanna hemma... Hmmm. Det känns som ett jättebra alternativ. Verkligen.

Fan, hiva av mig vid ett spa med en bar och en bra bok!

söndag 22 februari 2009

10 anledningar till varför jag inte gillar skidåkning

1) Man får inte duscha innan man ska ut. Jag hatar att inte duscha på morgonen. Men det är ju sååå viktigt att behålla hudens fetter och blaha blaha för att inte frysa. Spelar ingen roll om jag inte duschar eller duschar, jag fryser ändå. Fryser och är ofräsch.

2) Underställ. De sitter åt och lämnar liksom ingen pardon. Alla skavanker syns. Dessutom blir man helt elektrisk när man tar det av sig.

3) Resten av kläderna. Innan man har lyckats få på sig underställ, nästa lager, varma strumpor och ytterkläder är man svettig och frustrerad. Det här är enbart efter att ha klätt på mig själv. Klär jag på barn också så är jag redo för institution.

4) När man har fått på sig alla kläder, då ska man ha med sig saker också. Handväska fungerar liksom inte med vintersportkläder. Då ska allt packas om och läggas i fickor. Så glömmer man alltid kvar något i väskan som det senare visar sig att man behöver där i backen. Typ pengar. Annars fungerar det omvända också- man glömmer alltid något i någon ficka och det dröjer till nästa år innan man fattar vart saken tog vägen. Då hittar man alltid ett intorkat lypsyl och en skrynklig hundring i någon gömd ficka.

5) Kissnödig. Alla kläder på. Då blir jag kissnödig. Garanterat. In på toa och av med alla jävla lager. Så kommer det tre droppar. På med alla lager och om en timme precis samma sak igen.

6) Pjäxor. Seriöst? 2009 och ingen kan uppfinna pjäxor som sitter bekvämt och som man kan gå vettigt i? Verkligen ingen? Det är emot min natur att vara sådär instängd. I don't do pjäxor so I don't do slalom.

7) Vinterväglag. Omöjligt att köra i. Man ser inte var vägen börjar och slutar för det är bara vitt. Och halt. Och de man möter tror att de behöver minst fem meter från vägrenen och att jag inte har ett dugg emot att köra nere i diket.

8) Maten. Det är inte mysigt att frysa fingrarna av sig och äta torra mackor i backen. Nej. Spelar ingen roll hur många som bedyrar att det är sååå härligt. Det är det inte. Går man på något ställe i närheten av backen för att äta så är det sjukt dyrt, sjukt trångt och sjukt fettigt. Och hem kan man aldrig ta sig för när man väl är ute så har klockan blivit lunch så man måste äta direkt.

9) Få inte ens igång mig på liftarna. Detta kan generera minst tio sidors skrift. Vi lämnar det där.
10) Se upp i backen, tusen hål i nacken. Kan man inte införa turordning i backen? Måste alla svischa förbi och omkring och vara överallt? Var ska jag få plats att åka i sakta mak?

Vinterland!


Maken o Stora E kom hem från backen o då var jag o lillan redo för utomhusaktiviteter. Vi tog en sparktur allihop. Stora E klagade på att jag körde för sakta...

Bandy


Sjuklingen ute o rastas. Tydligen spelar hon bandy. Med fotboll..

Yates och jag


Ska känna oss fram lite. Kanske blir vi vänner lagom till E väcks av ny hostattack. Eller så somnar jag.

Söndag


Solen orkar inte riktigt fram. Som jag o lilla E. Hon har en elak hosta o tillbringade natten ömson hostandes,ömson kräkandes. På mig. På mattan. På sängkläder. Två ggr fick vi duscha o byta allt. Våra nattgästande vänner ångrade sig säkert när klockan visade 03 o det fortfarande var skrik o kalabalik. Lilla E o jag ratar backen idag...

lördag 21 februari 2009

Melodifestivalmecka


Befinner vi oss tydligen i. På hemköp i leksand räknar de nu ner timmarna. Stora E mäkta imponerad av att melodifestivalen är så nära.

Muminmammans väska


Jag är utsedd till muminmamma. Jag känner att min kroppsform passar rollen.

Framme


Var vi runt 23. Otroligt nog sov tossingarna gott ända fram. Sedan satte de fart, 3 timmars tupplur gör underverk med de flesta.. Nu försöker vi få dem att fatta att det är natt... Gäsp.

fredag 20 februari 2009

Bf


Barnen sover! Vi mumsar muffins med hallon o mandelmassa. Soundtrack: Winnerbäck, Stackars.

Äntligen på väg


'Du hämtar barnen o börjar packa. Jag handlar o sen äter vi o så drar vi vid 18.' Eller så kommer vi på att vi måste till tomten, sedan handlar jag samtidigt som alla andra,sedan packar vi alla saker vi har o lagar mat försent o sen kommer vi på att vi ska lägga lappar om stundande husleverans hos blivande grannar o sen letar vi fram skrivare och sladd och sen packar vi bilen full o lämnar lappar i lådor o hämtar skidor hos svärföräldrarna och så åker vi. Klockan 20.. Och sen tankar vi. Soundtrack just nu: hits for kids. Eller hippo kids som Stora E säger.

Nä. Det blev inget leende.

Man pluggar i nästan fem år. Sedan pluggar man lite fler poäng, för att man är ambitiös. Man har tankar om vad man vill göra. Man är pedagog tror man. Så visar det sig att man mest fungerar som väktare och tjatare. Och springvikarie. Kul. Verkligen.

Är det fel att vilja ha en stimulerande arbetsplats? Är det mitt fel att jag blir understimulerad och känner mig överkvalificerad?

Nu är det i alla fall lov! Vill helst lägga mig i soffan och dö lite men vi håller på och packar för vi ska till Dalarna. Barnen ska sussa sött i bilen på väg upp. Det har jag bestämt.

Fredag med ett leende

Vaknar nästan med ett leende. (Ska väl inte överdriva).
Fredag.
Nästa vecka är sportlov.
Nästa vecka är husleverans!

Nu stundar långhelg i Dalarna, ska bara jobba lite först. Och handla. Och packa. Men sen bär det av. Nomaderna packar bilen igen.

torsdag 19 februari 2009

Dagen

Gick som beräknat.

Förutom att maken inte kom i land klockan 18 som han trodde. Han kom i land 18:50 som båten trodde.

Förutom att Lilla E då fick vara en timme längre hos farmor och farfar än jag trodde.

Förutom att jag hade tänkt att simma medan Stora E var i bassängen där vuxna inte får ens titta på, förutom från ett fönster. Vuxenbassängen stängde inte sent på kvällen som jag (och tydligen tjejen i kassan) trodde, den stängde samtidigt som Stora E:s kurs började.

Där satt jag i bikini och blöt handduk och glodde genom ett fönster och pratade med en bekant som också har barn på samma simskola. Han hade kollat innan vad som gällde med simbassängen. Han var påklädd och slapp huttra.

När Stora E var klar bastade hon och jag tillsammans, som bestämt. Sedan åkte vi hem till farmor och farfar och hämtade Lilla E.

När vi kom hem kom maken hem. Äntligen. Barnen skulle vips i säng. MOHAHAHAHAHAHA. De tänkte inte som vi trodde.

Pust! Nu checkar jag ut för idag. Nej just det. Tvätten, disken och gruset i hallen.

Logistikguru

Idag jobbar jag 8:15-16:30. Maken är på Ålands hav på konferens. Barnen ska hämtas senast 15:45 då förskolan har APT på eftermiddagen. Morfar (min pappa) åker på semester klockan 17. Farmor och farfar har också jobb att sköta.

Jag undrar först vad jag ska göra. Hur hämta barn OCH uppfylla min arbetstid? Jag löser sedan uppgiften. Det brukar jag göra. Den här gången with a little help from my friends. Tack bästaste S!!! Barnen får följa med sina bästisar, som råkar vara systrar, hem. Mycket praktiskt. Det är första gången Lilla E får följa med hem till en kompis utan mamma i släptåg. Lite tidigare än jag hade tänkt mig men det går nog bra.

Klockan 16:30 börjar mitt race. In i bilen. Till kompisarna. Hämta barnen. Släppa av Lilla E för middag hos farmor och farfar. Ge Stora E och mig själv en varsin macka i bilen. Till simskolan. Hämta Lilla E (om inte maken hinner före) och få hem oss och hitta något ätbart...

Igår kväll hade jag packat och planerat allt. Då kom maken på att hans båt minsann skulle gå 7:45 idag. Jaha! Då fixar jag väl lämningen också då. Stora E:s avdelning hade planerat fest till idag så hon stod och hoppade för att få gå dit, övertygad om att festen redan hade börjat. Tur det, allt gick väldigt mycket smidigare då.

Efter en rask promenad i den friska vinterluften kom vi 30 minuter tidigare än vanligt till förskolan. Jag lade huvudet på sned och frågade om mina barn fick komma in fast de inte har schemalagd tid förrän 8:00 och fastän vi inget hade sagt i förväg. Jodå. Det gick så bra så. Fröken hann till och med berömma Lilla E:s språkutveckling så det var en nöjd och glad mamma som gick hem igen för att hämta bilen och påbörja en ny härlig arbetsdag.

onsdag 18 februari 2009

Byggbloggen

Har uppdaterat husbloggen med bilder från grundarbetet.

Jobb


Hmmm. Jag tror att jag har hittat det rätta jobbet för mig. I alla fall borde jag passa hos arbetsgivaren...

Viktiga funderingar

Om jag tar med handsprit och har på mitt skrivbord, tror ni att mina kollegor tycker att jag är hysterisk då?

Lösning på krokproblemet

Jag märkte ju att inte bara jag stör mig på detta med krokarna s0m saknas på offentliga toaletter. Eftersom min hjärna oftast arbetar för högtryck så har jag nu kommit på en ultimata lösningen.

Vi som stör oss går ihop och bildar en grupp.
Tillsammans köper vi in ett stort antal krokar. Vi lär kunna fixa rabatt.
Vi fyller våra handväskor och så fort vi kommer till ett ställe utan krok så ger vi dem en krok med förbehållet att nästa gång vi kommer förbi, då ska det banne mig sitta en krok där.
För att hålla koll på det här gör vi en webbsida där vi kan fylla i var vi har lämnat krokar så kan nästa som passerar kolla upp att den har satts upp.
Om krok har satts upp så får stället gratisreklam i våra bloggar och på vår sida. Om stället inte har satt upp kroken så blir påföljden massiv kritik i bloggar och på vår sida.

Se där. Nu har jag varit kreativ så det räcker för idag. N'est ce pas?

Kloka Ernest

Ernest Hemingway lär ha sagt:

Jag älskar att sova. Mitt liv faller itu när jag är vaken.

Jag känner att jag förstår honom. Det är inte så att livet faller itu men det är lite mycket med allt. Det känns som att våren 2009 går till historien som en lång transportsträcka.

tisdag 17 februari 2009

Märkligt

Jag har ingenting att blogga om.
Kan inte komma på något alls att skriva.

Jo. Det kan jag men jag kan inte skriva om det jag vill skriva om. Jobbsaker. Jag har ju tystnadsplikt. Och vissa saker ska inte skrivas där man inte vet vem som läser. Så är det ju bara. Så med det får jag väl gå och lägga mig och längta till nästa härliga dag!

Jobbtankar

Ett par härligt lediga dagar och sedan tillbaka i kaos. Nya direktiv, schemaändringar och sjukdomar. Livet leker. Kanske inte alltid.

Kanske ska man köpa en trisslott. Tror jag vinner 25 000 i månaden i 25 år. Jag känner det på mig.

måndag 16 februari 2009

Kinkig lr?


Okej när man chattar men i reklam? Är jag gammaldags? För övr4t har Lilla E just spytt i bilen, mamman o pappan blivit arga på varandra och snön börjat falla. Allt medan Stora E skrikandes dikterar musik. Det är 17 mil hem o jag känner att jag,snöstorm o mörk skog nästan är att föredra. Nästan. Ett bättre alternativ kanske är att överge sina principer och köpa en jävla dvdspelare..

Finn ett fel!


Är jag hysteriskt renlig som inte vill lägga min jacka på ett golv som moppas någon gång i veckan med en mopp mer smutsig än golvet? Är jag ensam om att bli irriterad när jag ska hjälpa min dotter på toa, balansera min väska på axeln, hålla jackan hon vägrar ha på sig och samtidigt svettas som om jag var i klimakteriet med min tjocka jacka på mig? Uppmaning till alla som ansvarar för toaletter: KROKAR! Kostar nästan ingenting på t.ex Bauhaus.

Mot Stockholm


Nu är vi på hemväg. Och Skövde, skriken ni hörde vid 15-tiden tillhörde Stora E. Den frustrerade mamman ni såg var jag. Nu är vi sams men har lite meningsskiljaktigheter om musikens vara eller icke vara...

En vägg till


Denna vägg ska nog vara i arbetsrummet. Eller så är det vår sovrumsvägg. Framsidan är det i alla fall.

Badrumsvägg


Denna vägg ska sitta i badrummet på övre plan.

En vägg!


Vi fick rundvisning i fabriken och helt plötsligt var den där. Fastän jag egentligen visste så frågade jag och jodå. Det var en av våra. Den ska sitta i allrummet och är ovanför entrén, på framsidan. Märkligt!

Fabriken


Här byggs vårt hus just precis nu. I Götene. I fabriken byggs både Sjödalshus och Götenehus. Vi inledde besöket på kontoret i Timmersdala och fick då veta att de faktiskt höll på med vårt hus idag. Sedan åkte vi till Götene och fick besöka ritkontoret. Där var vårt hus på skärmen hos takstolskonstruktören. Vi fick se taket i 3d. Coolt! Sedan gick vi in i fabriken.

Ställföreträdande byggblogg

Idag är skrivarmamma mest en husbyggarblogg. Vi ska besöka fabriken i Götene och förhoppningsvis få en skymt av vårt hus. Min mobil är inställd på att blogga hit, till Skrivarmamma så jag tänker att vi idag gör saker och ting lite rörigt och gör denna till byggblogg. Bara för att det är måndag. Minns att måndagar är magiska, då kan man göra lite hur som helst.

Andas

Vi har ju tillbringat helgen hos vänner i Skövde. Stora E vaknade tidigt och jag försökte få henne att vara tyst, för att inte väcka alla andra. Hon suckade ljudligt och drog ett djupt andetag.

-Men mamma. Man måste ju få andas.

söndag 15 februari 2009

Bilder från bygget

Uppdaterade bilder finns nu i husbloggen.

I skidbacken


Lilla E gick ut hårt,åkte pulka kort men intensivt. Vilar nu i vagnen bredvid värdparets bebis. Stora E åker tveksamt och blandar skratt och gråt. Härlig sol i Skövde idag!

lördag 14 februari 2009

Filter


Bästa tidningen! Välskrivna och långa reportage. Me like! Har just läst om Carola. Det har nog inte alltid varit kul att vara hon... Solen skiner och vi är snart i Eskilstuna. Känns långt till Skövde.

En mur


I fel blogg men jag mobilbloggar. Igår murade de klart. Vårt hus börjar få väggar! Det känns såå kul men... Jag tycker det verkar litet. Jag kanske har förstorat allt? Ja ja. Jag lär få se..

Isn't it ironic

Lördag morgon. Barnen toksover. Jag och maken vaknar 5:43!!! Tänker att de snart vaknar. Så tänker vi i en timme. Isn't it ironic...

Då har jag redan stressat upp min lilla hjärna tretusen gånger och måste upp. Jag hade nämligen lite arbetsuppgifter kvar. Alla lärare förstår vad jag säger när jag säger omdömen...

Så. Klockan 07:00 när barnen fortfarande sov gott (!!!) gick jag upp. Och skrev de där förbenade omdömena. Nu är jag klar. Nu har barnen vaknat. Nyss. Helt galet!

Idag drar vi till Skövde för att träffa goda vänner och för att på måndag få se vårt hus byggas i fabriken i Götene. Spännande!

Ha en trevlig helg alla!

fredag 13 februari 2009

Fotoutmanad

Jag blev utmanad av Annannadesign. För ganska länge sedan...

Reglerna:
- Gå in i mappen mina bilder (eller din egen personliga bildmapp)
- Gå till den sjätte mappen
- Välj därefter den sjätte bilden i den mappen.- Visa bilden på bloggen och skriv något om den- Bjud in sex stycken nya till att vara med på utmaningen.- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.

Hmmmm. Tveksamt började jag öppna min "Mina bilder". Jag vill ju inte visa vilken bild som helst. Kan man kanske fuska? Det är ju knappast så att någon kommer att veta... Men fan vad tråkigt, tanken är ju ändå att man ska ta just den bild som dyker upp på rätt plats.
Öppnade mappen och blev ganska nöjd. Den sjätte mappen hos mig är "Inspiration till inredning". Och den sjätte bilden är den här:Har tyvärr inte sparat någon källa men det här är ett badrum som jag tycker är grymt snyggt. Det var kul att slumpmässigt hamna på den bilden igen. Hade glömt bort den mappen... Vilket ju är supersmart när vi just nu är mitt uppe i att planera all inredning... :)

Utmanar i min tur....
Frida.
Malin.
Jennica.
Linda.
Jenny.
Bendel.

Hjärtat brister

Min mamma skickade jättesöta egenscrappade Alla hjärtans dag kort till tjejerna. De kom fram igår. Imorse gick Stora E runt och höll i sitt och så sa hon:

-Mamma, vad betyder det när hjärtat brister?
-Ja, det betyder ungefär att det gör så ont så det nästan går sönder.
-Den här asken som mormor har skickat är så vacker så mitt hjärta nästan brister.

Mitt hjärta brast nästan också. Undrar om mormors också gör det...? :)

Skrytblogg

Jag har ju varnat er förut. Ibland är det här en skrytblogg.

Igår sa en elev till mig:
-Äntligen är det roligt att gå till spanskan igen!

Vem tycker att högstadieungdomar är otrevliga? Inte jag! Fast det är rätt skönt att det strax är helg.

Lillasyster

Fyller år idag. Allra käraste syster. 31 år. Tänk förra året var du alldeles för långt bort och spelade in en liten film i NYC och fick autograf från självaste Sarah Jessica Parker. Är säker på att du hittar på ett alldeles speciellt sätt att fira din födelsedag idag, fredagen den 13 februari. Det kan aldrig vara en otursdag då min syster fyller år. Puss. Vi ses på måndag!

Busted!

I kassan på Pressbyrån betalar jag min Coca-cola light och skäms lite inför ingen. Jag vet ju att jag inte ska. Det räcker. När jag mödosamt plockar undan plånbok och allt vad jag har att kånka på hör jag kunden bakom mig.
"Ett paket Marlboro lights".
Inget mer med det. Förrän jag hör hennes följdkommentar.
"Och ett paket tändstickor."

Där i kassan på Pressbyrån förenas vi två. Den ena smygdricker och den andra smygröker.

torsdag 12 februari 2009

Bag in da box

Seriöst. Det här är som när jag läser en bok av sämre kvalitet. "JAG skulle kunna skriva bättre!" Och jag säger så nu. Jag skulle kunna skriva en bättre låt. Och då ska ni veta att jag inte är ett dugg musikalisk och fick höra av min musiklärare i högstadiet efter att jag hade sjungit upp "sluta inte sjunga nu bara för att magistern har sagt att du inte kan". Herregud vilken jäkla låt!

Kalldusch

04:15:

-Mamma! Vad är klockan? Är det långt tills det är morgon?

-Ja. Det är natt. Sov vidare.
-Mamma, det kliar på min arm. Måste smörja. (Hon har ett litet eksem där).
Jag går upp och smörjer. Säger godnatt igen och vet att det är som förgjort. Men det sista som överger människan är ju hoppet.

HOST HOST HOST HOST HOST.

Det tar liksom aldrig slut. Det hostas för fullt. Vi inser att Stora E bör förflyttas för att ej väcka Lilla E. Hon får komma till oss.

HOST HOST HOST HOST HOST.
HOST HOST HOST HOST HOST.

Efter någon timmes halvdvala ständigt avbruten av hosta erbjuder jag min dotter vatten. Sträcker ut arm och hand för att ta mitt vattenglas. Någonstans i transaktionen mellan henne och mig går det fel.

SPLASH.
Allt vatten mitt i dubbelsängen.

Man kan säga att vi var klarvakna 05:27....
Ikväll är det simskola, tur vi värmde upp innan!

Jag just nu


Från en bok jag fått av syrran. Kulturlabbet i Göteborg.

Grunden till allt.


Jaha. Här ska det snart stå ett hus. Vårt. Maken mmsade. Fint verb.

onsdag 11 februari 2009

The mistress...

Det måste vara en förtäckt roman. Det måste. Livet fungerar inte sådär. Världens cliffhanger hos Älskarinnan idag.

Igår


Motstod jag detta på jobbet och på kvällen efterrätt på krogen. Klappar mig själv på axeln...

Att jobba nära hemmet

...har såklart sina uppenbara fördelar men det finns rejäla nackdelar också!

-Bilen hinner inte bli varm.
-Man har just skrapat rutan och fått fri sikt, då ska man ur.
-Man hinner som mest lyssna på två låtar, det gäller att välja ordentligt. Det innebär en viss stress. Tänk om man väljer fel! Imorse var det Winnerbäck som fick göra mig sällskap. Bra val. Det blev två hela och en ett par sekunder.
-Man kan absolut inte lyssna på en ljudbok. Liksom ingen idé.
-Resan upplevs som enbart transport. Ingen tid för reflektion, eftertanke eller lugn och ro.

Sådär. Det var dagens klagan det. Ha en härlig onsdag!

tisdag 10 februari 2009

Husbyggarbloggen

Nu händer det mycket på tomten. Kolla in nya bilder.
Natti natti.

Sommarkurser

Drömmer mig bort och tänker att kanske är det här ett ypperligt sätt att tillbringa en vecka i mitt liv på? Det är ju bara det där med tiden. Jag är ledig då. Jag har ju sommarlov. Vilket även mina barn har. Men inte min man. Svår ekvation.

Tisdagar

...saknar liksom allt det skimmer som man eventuellt kan lyckas bädda in måndagen i. Tisdag är bara plain old vardag. Långt kvar till helg och allt är igång. Tisdag är också en av mina jobbigare jobbdagar, i sällskap med torsdagarna.

En bra start på tisdagen blev det dock, vi vaknade av att klockan ringde och jag sa förvånat till min lika förvånade make: "VA? Är det ingen som har vaknat inatt?"

måndag 9 februari 2009

Tid för sig själv

Ikväll har jag varit ute och ätit med en god vän. Vi kom in på ämnet att ta sig tid för sig själv fast man är förälder. Och jag kände verkligen hur viktigt det är. Att känna att det är okej att man unnar sig själv en liten stund ibland. Att man kanske faktiskt blir en bättre förälder genom att inte träffa sina barn varje ledig stund. Fast det är ju trist att jag bara såg dem en halvtimme imorse och det var det för resten av dagen. Nu sussar de sött i sina sängar och jag har såklart varit där och nosat lite på dem men det är ju inte samma sak. Men imorgon är det jag som hämtar på dagis och gosar.

Ny vecka

Det är alltid något magiskt med måndagar. Det är nya tag, det är nya utmaningar och det är nystart. Som nyår en gång i veckan.

Den här veckan ska jag inte äta sötsaker. Det är min nystart. Jag hoppas också att jag inte ska skrika på mina barn.

Vad satsar du på den här veckan?

söndag 8 februari 2009

Lekplats


I skogen på Galgberget finns en härlig lekplats med klättervänliga träd och 'vanliga' leksaker blandat. Där fick barnen leka av sig. Snart är vi i Norrköping och de sover. Undrar exakt hur kul denna natt blir. Soundtrack: Winnerbäck!

Förmiddagen


Tillbringades med promenad och lek på Galgberget. Det heter det just precis av den anledningen man tror. Sista hängningen skedde 1849 och offret hade efternamnet Qwick och hade mördat en kvinna... Det var dagens historielektion det. Bilden visar utsikt över Halmstad. Med lite vilja kan man se havet...

På väg igen


Här är dimvägen en annan dag, en annan tid och med annat väder. Mot Stockholm!

Egoistiskt nattbeteende

Hos mamma sover vi i lillebrors rum. Jag och maken delar en 120-säng och det fungerar bra och barnen sover på madrasser på golvet. Det är lite tillbaka till de gamla goda dagarna i vår första lägenhet. Då hade vi en 120-säng och det var vi nöjda med. Mest för att vi inte hade råd att köpa större.

Det fungerar som sagt bra, när de sover på sina madrasser. Det fungerar mindre bra när de börjar klättra upp till oss. Inatt dök först Stora E upp. Tryckte ner sin femåriga kropp mellan oss. Lite trångt. Övervägde att hoppa ner till hennes madrass men orkade inte. Vaknade en stund senare av att Lilla E stod bredvid sängen men hade överkroppen på mig. Och drog mig i öronen. "Gossa gossa gossa" är hennes mantra medan hon testar hur hårt man kan dra i mammas örsnibbar innan de trillar av. Bestämde mig då för att lägga Stora E:s madrass bredvid Lilla E:s och sova bredvid henne. Gick fint. Lilla E "gossade" på och vi somnade om.

Helt plötsligt vaknar jag av en sur Stora E som tjuter. "Jag vill ha min madrass!!!!" Jag försökte påpeka att hon minsann hade tagit min plats och att det då inte var mer än rätt att jag fick hennes madrass. Nix. Det gick inte hem. Ett utbrott i stil med Vesuvius utspelades och eftersom jag och Stora E är lika temperamentsfulla blev det inte direkt lugnt. Innan jag insåg att det var bäst att jag lämnade rummet en stund hann jag med en rejäl uppläxning där hon fick lära sig ord som egoist och hänsyn. När jag kom tillbaka från min tillfälliga tillflyktsort toaletten hade hon möblerat om med sin madrass och låg och snyftade. Jag la mig och surade bredvid min make som mest skakade på huvudet åt dessa kvinnor han har fått på sin lott att dras med.

Sedan var min dotter den större kvinnan och bjöd in till förlåtande samtal. Jag tog emot den utsträckta handen men var fan sur ändå. Jag är långsint nämligen.

lördag 7 februari 2009

De tio sömnbudorden

Av min goda vän J fick jag tips om bloggen Hemma hos Maja Gräddnos. Hon har postat de tio sömnbudorden. Helt underbart! Fin blogg också, för övrigt.

Första budet
Du skall inga andra önskningar hava jämte sömn.

Andra budet
Du ska icke missbruka ordet sömn. Riktig sömn är inte något man skojar om.

Tredje budet
Tänk på vilodagen så att du helgar den. Närmare bestämt helga varenda liten jäkla minut av vila som du kan lägga tassarna på.

Fjärde budet
Hedra din man så att han låter dig sova länge på helgerna. Hedra din fader och din moder så att de kan ta hand om dina ungar under veckorna.

Femte budet
Du skall icke dräpa. Trots att du kanske kan ha lust ibland.

Sjätte budet
Du skall icke begå äktenskapsbrott. Trots att din make inte verkar ens hälften så charmig nu som när ni träffades. Vänta tills du har fått sova en hel natt och ompröva sedan beslutet.

Sjunde budet
Du skall icke stjäla. Inte ens koffeintabletter på Apoteket.

Åttonde budet
Du skall icke bära falsk vittnesbörd mot din nästa. Vita lögner räknas dock inte.

Nionde budet
Du skall icke hava begärelse till din makes nattsömn. Eller, jo förresten. Ha det.

Tionde budet
Du skall icke hava begärelse till dina grannars nattsömn. Eller dina vänners. Eller dina föräldrars. Det hjälper nämligen inte alls. Så det så.

fredag 6 februari 2009

Framme!


Mammas mat hägrar. Vi är i väst. Ledtråd: Flickorna på tv 2 har anknytning hit. Soundtrack: let's dance.

In i dimman!


Ledtråd: Höger från E4 en timme efter Jönköping. Mitt i skogen som huserar älg. Sådär skoj. Dimma med regn. Soundtrack: mora träsk och hero med charlotte p. Stora E hes efter konstant sång från stockholm... Lilla E 'vill inte åka bil!'

Nu då?a


Ledtråd: Amy D kommer härifrån. Vättern är nära. Det är ca 2 tim kvar. Barnen äter mackor o dricker saft. Soundtrack: makens jobbsamtal.

Var är jag nu?


Ledtråd: poliser vanligt förekommande. Fortfarande långt kvar. Soundtrack: Lilla E gråter o säger 'mamma,inte åka bil' Stora E kissnödig. Nu!

Gissa destinationen!


Första stopp: Saltå kvarn. Ledtråd: Långt kvar. Soundtrack: Zlaaatan (who's da man med elias feat frans) och Thankyou med Amy D. Stora E spelar blockflöjt till.

torsdag 5 februari 2009

Mobilblogg


Så! Nu har maken kommit hem o blåtandat åt mig. Och dragit igång mobilbloggen.

Författarwannabe, varför?

Ja.... Varför vill man dit? Det kan man ju verkligen fundera på efter att ha läst detta inlägg av June Rydgren.

Tack
Johanna på Multimanus för länktips!

Älskade Lilla E

Om jag kunde skulle jag skicka ett sms till dig nu. Men du är ju varken mobilburen eller läskunnig. Du är förmodligen glad i hågen på ditt dagis och har glömt morgonbestyren redan.

Hoppas att du ändå känner att jag sitter här på mitt jobb och tänker intensivt på dig.

Tänker att det var dumt att jag skrek på dig när du ville borsta tänderna själv.

Mamma var trött.
Mamma var stressad.
Mamma var dum.

Jag förstår att du grät och gick och tog din napp fast du inte får egentligen.

Förlåt. Jag älskar dig. Känner du det?

onsdag 4 februari 2009

Sms till maken


"Jag har ce phone". Hur göra? Börja ladda?

"Ladda, sedan blåtanda över kontakter. I med sim. Puss."

"Blåtanda. Intressant. Undrar hur man gör det."

"Ladda först."

Så. Försiktigt närmar jag mig lådan. Den är vacker, den är svart med guld. Den skulle ju vara klädd för röda mattan, så långt stämmer det.

Så jag öppnar det hela. Det är flera fina lådor. En innehåller telefonen. Bestämmer mig för att inte avlägsna skyddsplasten än. Bäst att skydda så länge man kan. Telefonen är fin, känns bra i min hand.

Öppnar de andra lådorna. Ur en trillar det ut en massa kablar och sådant. Hittar laddaren utan problem. Stoppar in den i telefonen och laddaren i väggen. Inget händer. Tänker att det borde ju lysa lite i alla fall.Ringer maken. "Borde det inte lysa lite i alla fall?" Han svarar att det kan dröja en liten stund. Vi pratar på om allehanda byggproblem, barnen och läget i Norge. Inget lyser. Jag kikar lite i lådan. Hittar ett batteri. "Då är det nog bra om du sätter i det".

Jo. Det förstår jag också. Frågan är bara hur. Får inte upp batteriluckan. Får upp halva batteriluckan. Blir lite nervös att jag ska slita sönder den. Nu vet jag att jag inte har köpt en jättedyr eller flashig telefon men den kostar faktiskt 2000 kronor. Jag vill inte råka förstöra något för 2000 kronor. Jag skulle ju inte sitta och riva sönder två tusenlappar och därför är jag lite försiktig. Får upp luckan till hälften men får inte igen den igen. "Perfekt, nu är den sönder. Fan att jag inte kunde vänta på att maken skulle komma hem!" Funderar lite desperat på att ringa kompisen M som har en likadan telefon. Inser att hon kanske mest skulle garva och inte vara jättebra på telefonsupport på hur man öppnar batteriluckor. Låter bli. Hittar en liten knapp. Trycker åt olika håll. Luckan går upp.

Ser ett + och ett - på batteriet. Jag har faktiskt varit med förr. Letar därför efter + och - på telefonen. Hittar inte. Testar olika håll och inser att det bara går att sätta in batteriet åt ett håll. Då sitter det upp och ner. Konstigt. Får in batteriet och får otroligt nog igen luckan.

Tyvärr måste batteriet ladda i ett dygn så jag kan inte göra så mycket mer innan maken kommer hem. Synd. Jag som var så sugen på att fixa och trixa med blåtanden, inställningar och kontakter...

tisdag 3 februari 2009

Vuxen

I bilen, på väg från dagis idag:

-Jag vill vara vuxen!
-Varför då?
-För jag vill inte vila på dagis längre!

Efter en liten stund:
-Mamma är verkligen jättevuxen.
-Hur är man när man är jättevuxen?
-Man vet allt.

Prexis. Mamma är verkligen jättevuxen. He he. En dag kommer hon att bli grymt besviken. Innan det kommer hon också sucka djupt och himla med ögonen och säga att jag inte fattar någonting.

Telefååånen

är tydligen på väg. Har beställt den via makens jobb, de hade redan användaruppgifter och var färdigregistrerade. Detta innebär att den levereras dit. Och idag åker maken till Norge på jobb i ett par dagar. Vi kommer precis att missa telefonen.

Maken "men jag ber att de säger till dig när den har kommit så kan du svänga förbi och hämta den bara."

He he. Just det ja. Han har höga tankar om mig, min käre make. Hur han nu kan ha det efter 16 år? Varför ska jag hämta min nya telefon om min man inte är hemma? Det finns liksom ingen anledning.

När jag började på stora IT-företaget och vi fick våra telefoner under introduktionsdagarna så satt alla andra och meckade på med sina. Jag körde lite med "äsch, det där tar jag när jag kommer hem." Men jag ville också gärna få igång min. Jag tittade lite på lådan, lyfte på telefonen och la ner den igen. Tittade lite till. Tänkte att jag är ju en rätt normalbegåvad människa, det borde ju gå.

Men det är luckor man ska få upp, det är koder man ska knappa in och det ska laddas något dygn och det är bluetooth för att föra över kontakter och jag vet inte allt. Min man vet.

Ja. Jag är feminist. Bara rätt befriad från teknikintresse. Jag använder gärna sakerna men orkar inte bry mig ett dugg om hur de fungerar. Finns så många andra som kan det.

Bloggtips

Hon är tillbaka! En annorlunda blogg. Är det en bok? Är det en dagbok? Är det sant eller mest påhitt? Är det bara jäkligt bra? Jag hittade den här bloggen lagom till att bloggskriverskan tog en paus. För det är väl ändå en hon som skriver....?

Nu är hon i alla fall tillbaka. Snygg är bloggen också.

Vabbande zombie

4:30. Då somnade Lilla E. Hon vaknade precis när vi skulle sova - igentäppt och pigg. Låg och sjöng i sin säng en bra stund. Det krävde förflyttning, vi vågade inte riskera att väcka Stora E. Hon hade nämligen inte somnat om alls.

Efter en morgonpromenad till tomten i kylan där Lilla E grät hela vägen hem så sover hon nu sött. Borde jag också göra. Men jag kan inte. Är hur trött som helst men har för mycket i huvudet.

Saker jag funderar på är:
Bygget.
Jobbet.
När jag ska hinna träffa alla jag vill träffa.
När jag ska hinna skriva.
Och sånt.

måndag 2 februari 2009

Kanalkrock

Min man kollar på ett program. Prison Break på måndagar. Eftersom det är så kul att se snubbar som är på rymmen i flera år. De är riktigt bra på att ta sig ut ur fängelser och ställa till det för sig igen. Serien är verkligen realistisk. För mig räcker det inte att det är två hunkar med, jag orkar inte med skräpet.

Jag älskar Californication. Den lite lätt dekadenta författaren som sliter i L.A. och hamnar i trubbel hela tiden. Me like.

Nu krockar våra favvoprogram. Californication börjar 22:40 och då är det 20 minuter kvar av PB. Vet inte hur vi ska lösa den här konflikten.

Kulturkrock

Jag tog ju vabben idag då maken gjorde tre dagar förra veckan. Osynkade barn... När maken frågade om det verkligen var okej att jag vabbade så sa jag att det måste vara okej, han måste väl få en chans att sköta sitt jobb också. Nämnde att jag hade ett möte jag egentligen borde vara med på under eftermiddagen men det får väl gå ändå. Då säger han som har ett jobb ute i riktiga världen:

-Kan du inte vara med på telefon då?

HA HA HA! Jag la mig nästan på golvet och vred mig av skratt. Från att ha suttit på IT-kontoret med outlook med mötespåminnelser och inringningskoder och laptop och mobil och kunnat koppla upp mig, ner mig och in mig var som helst så sitter jag nu i riktiga skolvärlden. Där ska man vara på plats. Är man inte på plats så är man inte på plats. Telefonmöte?! Mohahahaha.

Nä. När mötet hölls var jag ute på barnvagnspromenad. Frågan är om det inte är sundare att jobba så. Hade jag jobbat kvar på IT-företaget hade jag ju gått där och petat med mitt headset (mina öron är inte gjorda för headset, inget passar) och samtidigt försökt vara närvarande med mitt barn. Nu hade jag full fokus på henne och när hon bestämt pekade på biblioteket och sa "gå där" så gjorde vi så.

Ringa in på skolans konferens.... Tihi tihi.

Tapeter

Stora E väljer tapeter. Hon har inte alls beslutsångest. Hon bara ändrar sig ganska mycket...

Om någon har tips på snygga, diskreta, lite mörka, lite lounge/hotellaktiga sofistikerade tapeter till sovrum - please speak now!

Även networking vabbar idag.

Och som av en händelse skrivs det om vab på andra bloggar. Networkingbloggen har alltid något intressant att skriva om, kolla in där om du inte har gjort det än.

Undrar hur många som är hemma och vabbar idag runt om i landet. I detta underbara land där vi faktiskt har den möjligheten.

En vabrapport

Min man hittade en annan dator åt mig i sitt hemliga skåp... Den är skum, tangentbordet är väldigt annorlunda mot mitt vanliga. Detta är en Sony Vaio, skön skärm men som sagt, jag halkar omkring på tangenterna. Får hem kabel med maken ikväll.

Hittills idag har vi torkat snor, torkat tårar och torkat upp mat från golvet. Lilla E är inte superdupercharmig idag. Hon har ratat både god mat (teriyakigryta med ris som brukar slinka ner hur fort som helst) och favoriten vaniljyoughurt med jordgubbssylt (som brukar vara reserverat för helgfrukost mest). Liten är sjuk.

Tror att jag ska lägga mig bredvid henne nu när hon sover sött och läsa den där boken så jag kommer någon vart med den någon gång.

söndag 1 februari 2009

Byggbloggen, i brist på annat.

Byggbloggen är uppdaterad med tapetångest och tvättstugeplanering. Spännande som sjutton men alltid något att läsa när jag fixar ny kabel... Ses imorgon!

Kris

Min strömkabel är paj. Och batteriet snart urladdat. Jag ska vabba imorgon (Lilla E tokförkyld). Jag ska vabba och blir utan dator!!! Måste nog låta Lilla E åka bil (man sover ändå bättre i upprätt läge när man hostar och snorar) och fixa den där kabeln. Såhär kan vi inte ha det.

Så om ni tycker jag blir tyst vet ni varför... Jag har redan abstinens...

Ooa hela natten, ooa hela dan!

Stora E är vida känd för att sova dåligt. Hon föddes och visade direkt var skåpet skulle stå... Som nyfödd sov hon nästan ingenting, och allra minst på nätterna. Hon var under sina första månader vaken mellan 01-07 och då låg hon på sin fars håriga bringa och tittade med sina vackra blå ögon. Hon grät aldrig, hade inte ont och var inte otrevlig. Bara vaken. Och fin. Men vi blev rätt trötta. Folk tyckte att då sover hon väl på dagarna då? Ja, i kvartar. Vaken några timmar, sover en kvart. Vaken några timmar, sover en kvart.

Alla sa att när de fyller tre månader, då vänder det. Vi inväntade tremånadersdagen men inte vände det. Folk rekommenderade att ge tillägg. Jag gav tillägg trots att damen inte direkt var undernärd... Inte hjälpte det. Hon sov lika illa för det.

Då sa alla att barn sover bättre när de får börja med välling. Jag tjuvstartade en vecka innan hon fyllde ett halvår. Inte hjälpte det.

Då började folk mumla om att när barnen är ett, då brukar de kunna sova hela nätter och ordentligt. Nix. Inte då heller. Vi läste varenda bok och sög åt oss varenda tips. När hon var ett och fortfarande sov urdåligt och ingen längre orkade fråga för vi bara klagade, då kontaktade vi en barnpsykolog med hjälp av BVC. Han var super. Han berättade för oss att vissa har mindre sömnbehov än andra och att vi hade gjort allt rätt. Från den dagen accepterade vi att Stora E vill få ut mesta möjliga av livet och sova så lite som möjligt. När vi väl hade accepterat kändes det mer okej. Vi är ju fortfarande rejält trötta, hon kör rätt hårt med oss, men nu vet vi. Det är inte vi. Det är faktiskt hon.

Nåväl. Sedan hon föddes har vi skämtat om att hon kommer att bli nattklubbsdrottning när hon blir stor. Nu har det börjat.

Idag var Stora E, jag och goda vänner på Debaser. Och såg på Mora Träsk. Vår nattklubbsdrottning dansade på bardisken och drack vatten med sugrör och kände sig som hemma. Blir lite rädd för hur detta kommer att utvecklas i tonåren...