måndag 17 maj 2010

Disciplin

Jag har inte druckit cola på jag vet inte hur länge. Jag skrev ju i bloggen hur många dagar utan det var men slutade sedan tjata. Man får inse att vissa saker är inte bloggläsarna (hur tillgivna ni än är) intresserade av. Det kan bli lite enformigt. Men en sak är säker, det är minst två månader. Ska ta reda på det där sedan. Om jag då har kunnat låta bli coca-cola (min största last och jag är fortfarande sugen, varje dag) i över två månader så undrar jag följande:

1)Varför kan jag inte låta bli godis?
2)Varför kan jag inte låta bli kvällsmackor?
3)Varför måste jag småäta när jag skriver?
4)Varför undrar jag varför jag inte går ner i vikt?

Beach 2010 är väldigt körd men jag tänkte satsa på mindre fläskmage innan midsommar. Typ.

Handlingsplan:
Powerwalka minst 45 minuter tre - fyra gånger i veckan.
Inget godis. Kanske en bulle i veckan. Kanske.
Inga kvällsmackor. På kvällen ska man sova, inte stanna uppe för länge och bli för hungrig.

Vad tror ni? Det borde väl funka? Målet är alltså "mindre fläskmage", det är ju relativt och ganska omätbart, ett perfekt mål.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm. Omätbart? På vilket sätt är "mindre fläskmage" omätbart? Jag är inte cynisk, jag vill veta. M. Stalker

La vie et moi sa...

Oki, nu är det uppenbarligen allvar! Jag har ju hittat en trolig förklaring till mina bekymmer, men också fantastiska "lösningar". Strategierna dina är bra. Ersätt bulle med morötter, typ. Tugga tuggummi i st f småät. Viktigast: var nöjd med dig själv, med eller utan ett extra värmande lager... Ojoj, jag verkar vara en präktig person! ;-)

Pernilla sa...

Mindre fläskmage är ju faktiskt mätbar men jag tänkte att jag inte skulle mäta, den får bara bli mindre i fred. För annars kan man ju lätt mäta, det har du helt rätt i M.Stalker.

Pernilla sa...

Och mais oui, nu är det uppenbarligen allvar. Det här är sorgligt faktiskt. Det kan bero på en resehelg som la på 1 kilo pga jävla junkmat. Idag är det en riktig hälsojunkie som skriver i den här bloggen.

annannadesign sa...

En liten tävling kanske... Jag har en del överflödeskilon...