tisdag 18 maj 2010

Otroligt

Det blev lite otrevligt här i min blogg igår. Jag råkade ju fräckt nog uttrycka att jag stödjer tankar på förbud för rökning på uteserveringar. Det betyder tydligen att jag är stirrig och galen och det är synd om mina barn. Enligt kommentatorerna i alla fall. Jag var också idiot, för det är sådana som stödjer "godtyckliga förbud".

Det som fascinerar (skrämmer?) mig är att flera av kommentatorerna inte bara kunde redogöra för sin åsikt, de behövde göra rena påhopp utan att ens känna mig. De har inte ens fattat att mitt inlägg var skrivet med en glimt i ögat, vilket jag är säker på att mina vanliga snälla bloggläsare fattade direkt.

Jag tycker att rökning ska begränsas ännu mer än idag, bland annat med tanke på allergiker. Att röka överallt begränsar ju allergikernas möjlighet att röra sig i samhället och är det schysst? Men självklart kan man inte gå och förbjuda allt här i världen men att "några få" rökare inte visar hänsyn? Njae. Det får man mig aldrig att gå med på. Hörde dessutom på Radio Sthlm på väg till jobbet att det vanligaste skräpet i stan är cigarettfimpar...

8 kommentarer:

Malin sa...

Fy vad tråkigt med påhopp! :( Och jag håller med dej, det borde begränsas mer. Vi som har astma vill också kunna sitta på en uteservering och njuta av vår och sommar utan att behöva vara oroliga för att må jättedåligt.

Anonym sa...

Kan inte jag få dina bloggtroll. Jag har aldrig varit så avundsjuk på dig som nu. Ge hit. / Stalkern (som förresten planerar minst tio inlägg i dag)

Pernilla sa...

Jag vet stalkern, man är ingen äkta bloggare förrän man har en hög galningar på bloggen. Men du har ju haft en i alla fall.

Tio inlägg bara? Själv planerar jag kanske en 20-25 stycken.

Nina sa...

Ja tyvärr är ju det här med rökning något som är riktigt känsligt, och man får inte som ickerökare lufta sina åsikter. Då blir man genast påhoppad som du blev och det är så trist. Rökarna får minsann förpesta min tillvaro, men jag får inte skriva om det i min blogg, då blir jag kallad än det ena och än det andra. Been there, done that.

Suck för onyanserade människor!

La vie et moi sa...

Haha! Jag misstänker att kommentarerna från rökivrarna är skrivna med en glimt i ögat, för inte kan väl folk vara så knasiga att de tycker att det bör vara fritt fram att röka?!! Eller så har de bara en släng av adhd. ;-)
Fram för rökfria uteserveringar! Låt rökarna fortsätta att röka i skog och parker och utanför arbetstid. Ett tag till...!

Simona sa...

Jag tror att man inte blir av med blogg-oskulden förrän man fått lite påhop. Ungefär som att man inte blir riktig psykolog innan man blivit anmäld.

Simona sa...

Äh, nu blev jag ju jätteröksugen.

Pernilla sa...

Precis, puckon hör till en blogg - så är det. Hela grejen är ju lite skum när man tänker efter. Skriva saker som man tycker/tänker och så ska folk kommentera det?

Simona, förstod att du skulle bli det. ;)Röksugen alltså. Inte anmäld.

La vie, tror du verkligen att de hade någon glimt i sina ögon? Ett par av dem men vissa var alldeles för aggressiva tycker jag.

Nina, det är verkligen märkligt det där med rökning och hur den ska försvaras. Nu hävdade de ju att det inte var rökningen de störde sig på, det var ju att jag ville ha mer förbuuuud. Det är farligt med förbud.