tisdag 11 maj 2010

En minikommunist?

Vid middagsbordet erkänner Lilla E ett brott, utan att ens ha blivit misstänkt.
-Jag tog dina pengar för du hade fler än mig.
Storasyster, som tömde sin spargris häromdagen och la i en skål, springer upp till sitt rum. Illvrål. Tydligen stämmer det lillasyster sagt. Pengarna är borta.
Lilla E ler finurligt vid matbordet. Modern och fadern försöker förklara att man inte får göra sådär och nu är det bäst att hon går upp och tar fram pengarna och ger tillbaka. Hon ler lite finurligt en stund men inser sedan att det nog är bäst att göra så. Hon går upp, ger tillbaka pengarna och kommer ner igen. Jag frågar var hon hade gömt pengarna.
-I en plastpåse. Det var ett bra gömställe. Nu var jag jättesnäll som gav E pengarna.

Jahapp. Efter att jag själv postade ett blått inlägg fick jag klart för mig att hela familjen kanske inte delar mina åsikter. Hon hade inte några pengar så hon tog från den som hade. Rättvist.

3 kommentarer:

Malin Persson Giolito sa...

Hej. Dagens första besök. Om jag träffar dina tjejer någon dag ska jag berätta vad solidaritet är. Det har i a f inte m stöld att göra. Föräldrarna kan också få lyssna ;-)

Pernilla sa...

Solidaritet, systerskap, jämlikhet och frihet är alla saker jag gillar. Men inte skatt på mitt hus. :) Jag lyssnar gärna.

Och du har ju redan träffat dem. :)

Anonym sa...

Igen, ska det vara. IGEN. Andra besöket. Du har minsann bojkottat min. Inte en enda kommentar. Nu. Slita in tvätten. Det regnar. Malin P