onsdag 26 maj 2010

Att överföra, eller inte

Det här när man får barn. Man har ju vissa "issues" som man själv kanske inte är jättestolt över. Ormfobi. Kontrollfreak. Och så vidare, behöver inte fläka ut mig för mycket kanske. Kort sagt - det finns saker man inte tycker att ens barn behöver drabbas av på samma sätt.

Och så kommer ett underbart barn. Man bestämmer sig för att barnet inte ska behöva göra saker som man själv behövde göra. Min förstfödda skulle aldrig behöva vara stor, duktig och ta en massa ansvar.

Imorse när jag klev upp så var hon redan ombytt och klar till sin idrottslektion som ligger först på dagen. Sex år gammal är hon. Hon packade själv sin väska med ombyte, jag erbjöd mig att hämta handduk. Det kändes som en mammasak, att se till att hon har en handduk så hon slipper torka sig med någon annans. Hon kom också själv ihåg att hon behöver ha med sig frukt. Och inte en enda gång har något glömts kvar efter idrotten. Väskan kommer tillbaka hem med rätt saker.

Var fan gick det fel? Varför är hon helt plötsligt stor, duktig och ansvarsfull?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Dom blir som dom är. Jag är en SLARVMAJA min yngsta är som din stora. Jag är helt mållös! Hon har haft egen väckarklocka sedan hon var sex år, går upp, bäddar sängen, väskan är packad kvällen före osv. Jag är hysteriskt ormrädd och mina stora döttrar sprang barfota i gräset och skrattade åt mig. Men min tredje är ormrädd som jag. Min äldsta är lika slarvig och bohemisk som jag och jag blir jättestörd på hennes högar när jag är hemma hos henne. Däremot trivs jag när jag är hemma hos tvåan och hon har superstädat och undanplockat jämt.
Konstig hur det blir.
Cinna
http://therichbitch.se/

Carolina sa...

SackAre, beklagar verkligen ditt misslyckande; )
stackare, vilket misslyckande...själv har jag lyckats med bravur, min 7-åring har de senaste 4 v lyckats slarva bort
1. En jympapåse inkl allt innehåll (bl a blöt handduk o svettiga skor)
2. Fotbollsklubbsoverall (fick iofs med en i större stl hem)
3. Fotbollsstrumpor(EJ samma tillfälle, men HUR??)
4. Ersättningsjympapåse& vattenflaska (-"-)
5. Keps
6. regnstövlar
hoppas du är impad, jag står till ert förfogande för fri konsultation... Men räkna m heldag! ; )

Anneli Stålberg sa...

Så JOBBIGT du måste ha det.
Min trettonåring klarar inte ens det. Ska vi byta ;)

Pernilla sa...

Men ni fattar inte. Hon ska inte behöva vara sådan ju. Hon är för liten och hon har en mamma. Jag hade tänkt att curla lite men jag har helt misslyckats.

Nina sa...

Vänta tills hon kommer i tonåren, då kan dina curlingönskningar bli sanna. ;)

Pernilla sa...

Nä nä. Ser nog av curlade tonåringar varje dag. Vadå? Ska man ha med sig penna till lektionen? Boken? Men den är ju hemma.
Suck. Föredrar nog den andra sorten, den som jag har. :)

Carolina sa...

Jaså? Det hade jag aaaldrig kunnat lista ut... Btw är jag grön av nån anledning, vad kan det bero på... ; )