tisdag 18 maj 2010

Fler händer

Vi kom hem efter en megalång dagishämtning och diverse ärenden (hämta iPhone, handla på ICA) och jag hann inte kissa innan jag stack från jobbet eftersom jag kom på att det var tidig hämtning på dagis så jag fick slänga ihop dator och rafsa åt mig väskan och bara springa ut till bilen. (Jag vet, jag får inte springa men jag gjorde det ändå. Säkert 20 meter).

Nåväl. Efter ungefär 20 olika uppmaningar till mina barn "kliv in i bilen", "sluta", "sitt ner", "kom nu", och så vidare (you know the drill) så kom vi äntligen hem. Jag var beyond kissnödig och då brukar jag vara på mitt alldeles mest strålande humör.

Hittar inte dörrnyckeln. Häller ut väskans innehåll. Hittar dörrnyckeln. Får order av Lilla E.
"Mamma hämta mina skor". Damen har nämligen tagit av sig skorna i bilen men inte tagit på sig dem när hon gick in. Medan jag bär in matkassar och en massa annat junk går unga fröken på toaletten. Jag hämtar hennes skor. När jag är vid bilen hör jag henne ropa "fääääääääääääääärdig". Jag hinner gå ett halvt steg, så ropar hon igen. "Fäääääääääääääääääärdig." Jag går ett till och så ropar hon igen. "Fäääääääääääääääääääärdig." Ni fattar.

Jag kommer in i hallen. Fortfarande kissnödig. Lite irriterad på att hon ropar som en galning när jag ändå är på väg.

"Jag kommer, lugn! Jag hämtade dina skor som du bad mig om, jag kan inte vara i bilen och här samtidigt."
"Jag trodde du hade flera händer."

Min treåring. Med ett leende.

2 kommentarer:

Carolina sa...

jag väntade mig nästan att det hela skulle sluta med att du lyckades kissa på dig - antingen är du duktig på att bygga upp spänning - eller så är det jag som kanske har lite för nära till toalettrelaterade händelser - vad det nu kan tänkas bero på med två barn i hushållet...

Pernilla sa...

Jag kände att jag lite missade att fortsätta på kisspåret. Blev lite ivrig att knyta ihop säcken. Mest för att mina älskade, välartade barn stod och skrek allt möjligt som lite störde min fokuseringsförmåga.. :)