söndag 19 oktober 2008

Bojkottare

Jag är en bojkottare. Om jag får dålig eller ingen service, då bojkottar jag. Jag och maken skulle t.ex. ha gift oss i Dalarna en nyårsafton för flera år sedan. När vi av restaurangen fick höra att de egentligen hellre var hemma och firade nyår så tackade vi för oss och la bröllopet hemma i Stockholm där folk utsätts för nyttig konkurrens.

Sist vi var i Dalarna blev vi också lite irriterade. Vi åt lunch på Siljans konditori i Leksand. Det brukar vi göra när vi är där uppe. Det brukar vara dyrt, men också gott och rikligt. Den här gången reagerade vi på att portionerna var väldigt små. Lilla E sov i vagnen och när hon vaknade skulle jag beställa pannkakor åt henne. De kostade 40 kronor. Jag hade inga kontanter. På en skylt bredvid kassan stod: "Vid kortbetalning under 50 kronor tar vi en krona i avgift." Jag sa till den unga kassörskan att jag hoppas att hon inte tar en krona då jag nyss handlade för runt 271 kronor. Då måste tjejen gå och fråga. En annan kassörska. Som går och frågar chefen. Som vidhåller att de ska ha en krona. "Vi måste bli av med småköpen". Om ni fortsätter sådär kan ni gott bli av med alla köp hade jag lust att säga. Sa inget. Men en krona fick de inte debitera mig. Jag var en tjurig kundjävel. Som dessutom har hört av vänner på bank att det är olagligt för ställen att ta ut dessa avgifter. Vet inte om det stämmer, måste kolla med dem igen. Nästa gång blir det i alla fall inte otrevliga Siljan.

Några vänner till oss tillbringade nyligen en helg på Sigtuna Stadshotell och har fått felaktig information och avkrävs nu på mer pengar. Oj vad jag inte kommer åka till Sigtuna Stadshotell! Hade faktiskt tänkt att göra det då jag har hört att det är bra. Men om de är snorkiga och gnidna, då har jag ingen lust att gynna.

Och igår skulle jag köpa en present på nätet. På bluebox.se. Presenten kostade fjuttiga 119 kronor. Trots att bluebox tar betalt för frakten så är tydligen inte 119 kronor tillräcklig förtjänst för dem. Minimumorder 150 kronor. Sådant är inte okej. Skulle ICA komma på en sådan befängd idé? "Man får bara handla om man spenderar minst en hundring". Nä. Skulle inte tro det. Jag kommer på en annan present. Och tänker inte anlita bluebox ever.

I'm a bojkotter, yes I am. Finns ingen anledning att gynna puckon. Vilken också är anledningen till att jag inte länkar. Vill ni gynna de där typerna får ni leta själva... ;)


14 kommentarer:

Perny sa...

Jag är också en sån där bojkottare. Jag har helt och fullt bojkottat benetton på grund av den osmakliga reklam de hade för ett gäng år sedan, ja jag är långsint också. 1994 när så många krigsflyktingar kom till Svergie så tapetserade dom tunnelbanerna med bilder på blodiga barnmilitärkläder och skrev "colors of benetton" och nästa år tapetserade dom tunnelbanerna med nakna människor som hade tatueringar som det stod "HIV positiv" på. Detta var under den stora hiv-diskussionen då många just hade fått positiva svar och det var skräck i landet kring frågan.

Sedan dess sätter jag inte min fot i den affären, dom äcklar mig!

Pernilla sa...

Jag är precis lika långsint jag! :)

Anonym sa...

Jag frågade banken en gång om just det här med att ta ut "extra avgift för kortköp under..." De sa då att det inte var tillåtet så jag utgår numera från att det är olagligt!
Har själv svartlistat ett antal caféer och mindre butiker. En gång otrevliga och inkompetenta, alltid otrevliga och inkompetenta!
Varnar särskilt för Systrarna Delselius på Värmdö, big no no!

Pernilla sa...

Ja, jag har också för mig det. Och att man tom kan ringa ett nummer och "anmäla". Det msåte jag kollaupp för jag är så less på de där idiotierna! Det roliga är ju att vissa företag föredrar att man betalar med kort och vissa låtsas att de behöver ta betalt för det. Töntigt!

FRIDA sa...

Jag vet precis vad du menar. jag hatar butiker där det känns som att man ska vara tacksam för att man får handla. Dock har jag själv stått bakom disk och jag vet att överlag är folk sjukt otrevliga så man blir lätt tjurig. En klassiker är att folk visslar och skriker på en som om man vore en hund samtidigt som de slår sig själva mot låret.
Vissling. "Du där!" Klapp mot benet. "Ja, du, kom hit!"

Frida

Olivia sa...

Åh jag är också en boykottare!!! Och ja, det är olagligt för dem att ta extra pengar! Och man borde absolut anmäla dem!

Pernilla sa...

Frida, mitt problem är att jag har jobbat inom service från 12-års ålder och därmed är en sjukt trevlig kund. Vänder alla koder rätt, snor inga påsar, ber snällt, velar inte på restaurang etc etc etc. Därför tycker jag att jag förtjänar schysst behandling! :) Och jag veeeeeeeet.Folk är otrevliga! Har råkat ut för en mängd...

jenny sa...

jag är också en bojkottare, har och gör fortfarande efter flera år och jag delar gärna med mig av olika upplevelser jag varit med om i olika butiker.
det är bra att vi fortsätter att bojkotta för annars kan handlarna bete sig hur som helst mot oss kunder!
jag är alltid trevlig, lägger varorna rätt, lämnar kuponger och saker i tid och packar snabbt och effektivt ner mina saker.
på cafe dukar jag av efter mig om det finns möjlighet och jag förväntar mig god service. jag tycker inte att det är något fel att förvänta sig att bra service när vi betalar pengar för en vara/tjänst!
och det där med extra pengen gör mig galen - de har ingen rätt att ta de extra små kronorna.
nu blev detta nog virrigt, är trött men jag hoppas meningen kommer fram...

kram

Tinnar och torn sa...

Jajamensan...håller på dej! Dålig service är så jädra puckat för det kommer en dag när de står där...med dåligt rykte och inga kunder...
Jag kommer t ex ALDRIG mer att handla på Höganäs kakelcenter i Bromma. Hade jag bara haft mer ork hade jag avbeställt hela ordern....
Kunden har tamejfanken nästan alltid rätt...sådetså!
Kram Petronella

Tinnar och torn sa...

Men ska självklart vara trevlig naturligtvis...glömde jag ju...

MonasUniversum sa...

Ha ha, jag kunde f-n inte skrivit det bättre själv. Im am the BIGGEST bojkotter.

Trust me!

Pernilla sa...

MOna - jag tror dig. :)
Petronella, jag hade nog avbeställt. Men jag förstår att du inte orkar. Men jag kommer inte heller att handla där, bara så att du vet. :)

Kirsi sa...

Kolla med konsummentverket på orten du bor i asså det där med avgifterna. Jag råkade ut för detta ett par år sedan och ringde till konsumentverket,....enligt dem var det helt ok att ta ut avgift. Men det kan vara olika kort olika regler eller tom nya regler. Och TACK för underhållande blogg !

Perny sa...

Egentligen borde man gå direkt till källan när det gäller det där med avgift för kort. Detär ju banken som VILL att man ska använda kort för det innebär mindre hantering med pengar vilket innebär mindre pengar för anställda som måste handhålla pengar på olika sätt + att rånrisken sjunker. Sedan tar de ut en avgift från dem som använder sig av det sätt som faktiskt minskar omkostnaderna för bankerna. Många småcaféer kan ha det svårt att gå runt om många gör småköp med kort eftersom det dras så stoara avgifter för dem när du använder kortet hos dom. Gå på bankerna, är mitt förslag. SLå inte på de som ligger, så på de som utpressar.