onsdag 15 oktober 2008

Rättstavning

Jag är ju lite språkpolis sådär i smyg. Jag är helt överlycklig över att ha hamnat mitt i språkvårdarnästet på mitt nya jobb. Fler som jag. :) Men man måste hålla tungan rätt i mun. Eller är det tugnan rett i munn?

Aftonbladet har en liten
artikel om rättstavning. Ja, jag hittade alla stavfelen... Dock är jag inte PLUS-kund så jag kunde inte testa mig själv. Tur det, kanske hade jag upptäckt att jag inte är så bra som jag tror...

6 kommentarer:

Olivia sa...

Jag är språkpolis jag med! Fast på svenska skriver jag inte allt rätt heller och det stör mig till vansinnet! Men jag lär mig för fullt! Och jag hittade lätt alla fel i texten! Så det så!
Apropå felstavning, jag maila DUKA för att fråga om en produkt igår och killen skrev bl.a. ordet "poppolär"..............

Olivia sa...

hhhmmm det skulle stå "mailaDE" givetvis!... Grrrrrr

Anonym sa...

He-he. Jag och min bästa väninna är också språkpoliser. Kul att jag jobbar tillsammans med en massa dyslektiker och särskrivare..... Ja, ja, till sist ger man ju upp! Det finns en rolig sida: http://www.avigsidan.com/ om ni inte sett den förr. Där kan man få sig ett riktigt gott skratt åt alla tokigheter som står i tidningar etc.

Pernilla sa...

Olivia, du är helt grym som har lärt dig svenska så bra och så fort. Jag har alltid varit superimponerad av dig!

Linnéa, det måste vara frustrerande!!! :) Ska kolla in sidan!

Anna (http://ordagranna.blogg.se/) sa...

Eller så heter det "tungan i RÄTT mun..." =)

/Anna

Pernilla sa...

Anna, det där är ju en viktig poäng! :)