tisdag 21 oktober 2008

Trodde inte man kunde mäta sina barn i pengar

Men tydligen finns det beräkningar på allt... Vad är syftet undrar jag....? Tänk om man skulle ta och upprätta ett kontrakt så att de små nosingarna fick betala tillbaka sedan när de börjar jobba? Det kunde ju vara en liten bra grundplåt till pensionen... Problemet är väl bara att få kontraktet bindande....

6 kommentarer:

m family goes västerut sa...

Äsch, nio besökare ifrån att bli 20.000... Får satsa på 30.000. Det blir väl nästa vecka!

Pernilla sa...

Oj, du var mer uppmärksam än jag. Nästa vecka var nog lite väl optimistiskt, särskilt då denna blogg numera mest handlar om min sömnbrist... ;) TAck för förtroendet dock. :)

Anonym sa...

Vad syftet är? Att få folk att tänka till och ta hand om både sina barn och sin privatekonomi kanske? Det har ingenting med värdet på barnet att göra (vilket artikeln heller inte påstår). Det har att göra med kostnaden förenad med att uppfostra ett barn i ett hushåll från det att det föds tills han/hon blir vucen i lagens mening.

Det är inte bara att klämma fram ungar och sedan tro att "samhället" har någon slags skyldighet att bekosta dess tillvaro.

Pernilla sa...

Skrev en kommentar igår men den ville tydligen inte komma in...

Seriöst. Finns det någon som "klämmer ut" ungar och tror att samhället ska stå för notan? Och hur ska denna beräkning hindra dessa personer i så fall?

Sedan är jag ytterst tveksam till om en sådan här beräkning verkligen gör att folk tänker till som du önskar att de ska göra. Och allt kostar. När man ändå håller på kan man ju även beräkna hur mycket man själv kostar.

Catharina sa...

Jo men innan man får skaffa barn måste man ha 1 miljon sparat...

Nej skämt åsido, det är ju pengar som spenderas över så många år att jag håller nog med dig att det är ganska meningslös information. Men man kan ju tänka på det när man undrar vart pengarna tog vägen :-)

Pernilla sa...

Fan, det var det jag skulle ha gjort alltså. Sparat en miljon.

Skämt å sido, en buffert är inte helt fel att ha innan man går på föräldraledighet... vi har tömt vår efter två föräldraledigheter...