onsdag 8 oktober 2008

Skyltar jag gillar

på mitt nya jobb:

I matsalen dit man tar med sig egen mat:
Du slipper diska. Ställ disken i diskstället.

I samma matsal:
Telefonfritt under lunchtid 11-13.

Nyss gick jag ensam i en lång, lång korridor i källaren. Där fanns en dörr med en skylt:
Denna dörr får inte öppnas. Ingång till XX från andra hållet.

Jag. Ensam. I en källarkorridor. Öppnade jag?

8 kommentarer:

Joakim sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
FRIDA sa...

Hej!

Hoppas allt är bra med dig. Jag har nu äntligen fått upp utmärkelsen på min sida och ska försöka vaska fram sju bloggar jag gillar.

Vilka roliga skyltar, skyltarna på vårt jobb är väldigt tråkiga, typ "spring inte i korridorerna". Man kanske borde kuppa och sätta upp lite roliga grejer...he he

Kram Frida

Pernilla sa...

Ja! Kuppa! Och ja! Tipsa om bra bloggar!

Tack för omtanken. Allt bra. Bara helt förfärligt trött och förvirrad av allt nytt. Det är inte bara att byta från kommun till stort privat företag. Mycket att fundera över hur man gör.

Pernilla sa...

Ja! Kuppa! Och ja! Tipsa om bra bloggar!

Tack för omtanken. Allt bra. Bara helt förfärligt trött och förvirrad av allt nytt. Det är inte bara att byta från kommun till stort privat företag. Mycket att fundera över hur man gör.

Anonym sa...

Öppnade du? :-)

Anonym sa...

Klart att du öppnade, eller....?! :-)

Roliga skyltar och lite ovanliga. Annars är det ju ofta "Plocka upp disken efter dig, din mamma jobbar inte här" och annat roligt..

Millimu sa...

Fast vem är det då som diskar undrar jag? Säg inte att de har någon anställd för att diska efter vuxna människor som ätit lunch på jobbet... På mitt jobb slipper man också diska, man sätter disken i diskmaskinen. Hepp. Svårare än så är det inte.

Och innan någon frågar vem som tömmer diskmaskinen, så går det runt på ett löpande schema, en dag varannan månad är det min tur - hemska tanke ;)

Kram!

Ps. Gick larmet? ;)

Pernilla sa...

Men jag är ju en duktig skolfröken. Inte öppnar jag om det står att man inte får. Men det var intressant att bara för att det stod att man inte fick öppna dörren så ville jag verkligen. Jag gick förbi ungefär 10 andra dörrar och reflekterade inte över dem ett dugg...

Millimu. Detta stora företag har en stor personalmatsal. Många diskkorgar och ställ där personal tar hand om disken ja. Mycket stor omställning och lyxkänsla för ovan nämnda skolfröken. Jag vänjer mig fort.

I skolan var det iofs samma service om man valde att äta i skolmatsalen. Där fick man ju till och med mat, här får man ta med själv. Men jag åt alltid i personalrummet och där fanns en liten diskmaskin och ett evigt gnäll över bortsprungna bestick och glas. Ingen organiserad tömningslista, det märktes... :)