onsdag 28 januari 2009

Kommentarer

Här följer ett urval av kommentarer jag har fått under veckan av elever: (Observera att det bara är onsdag än så länge...)

"Lek inte lärare!" (Av elev som kom in och störde en lektion som jag bad gå ut). Nähä men ursäkta då. Jag trodde att det var just LÄRARE jag var....

"Vill inte du ha ett riktigt jobb?" (Av elev som inte fattar att ibland är ett vikariat det enda riktiga jobb man lyckas få när man är så dum att man säger upp en fast tjänst (för att man inte fick tjänstledigt) för att testa att sitta sysslolös på ett kontor i några veckor).

"Varför blir du inte lärare på riktigt?" (Av elev till annan vikarie. Både den vikarien och jag fullt lärarutbildade).

"Jag tänker inte välja det här jävla skitspråket!" (Av elev som uppenbarligen inte gillar spanska). Hmmm, vad synd för vi vill gärna ha vältaliga elever som du i våra grupper...

Se där. Nu har jag bättrat på statusen för läraryrket rejält. Skolan består bara av huliganer och de kastar bara otrevligheter ur sig hela tiden. Precis som alla tror. ;)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej skrivarmamma,

spontant låter det du berättar som ett KANONbra uppslag till en bok. Tror att många skulle vara intresserade av att läsa en skruvad, humoristisk, initierad berättelse om skolan, särskilt mot den allvarliga bakgrunden som du beskriver, huliganer, missriktad pedagogik osv osv.

Kram
Simona (som tyvärr INTE har förläggarkontakter)

Fru F sa...

Jag har jobbat ett år som (obehörig) gymnasielärare. När jag cyklade till mitt nuvarande jobb(IT-konsult) i morse så tänkte jag tanken att det kanske ändå var mycket bättre som lärare ändå... Tack för att du tog den tanken ur mig! :)

Pernilla sa...

Ulrika, he he - vissa dagar är ju bättre/sämre än andra. I fredags var jag ganska nöjd med att vara lärare då jag kunde lämna bygget med gott samvete klockan 14. Värre igår.

Simona, you think...? Kanske lite Klass 9a i bokform då? ;)

FRIDA sa...

Fast det finns mycket positivt med att vara lärare också. Man får tillbringa sina dagar med unga människor och ta del av deras utveckling och drömmar. Man har möjlighet att styra över sin egen tid och i stor utsträckning är man sin egen chef. Dessutom jobbar man in fler semesterveckor än i en vanlig tjänst och kan därmed ta ut ledighet på lov.

Kram Frida som håller sig flytande

Linda sa...

Har precis hittat hit och har suttit och skrattat åt detta inlägget och det om lärartyper.

Självklart är jag själv lärare dock för de yngsta barnen, dvs förskollärare. Men det hindrar inte att jag känner igen mig i det det skriver.

Jag kikar nog in igen!
Ha de bra!

Anonym sa...

Hrmmm.... jag vill inte jobba som lärare..... Vilka kommentarer de släpper, ungarna.

kram Jenny (JG)

Anonym sa...

Tur att jag inte är lärare, har inte tålamod och ork riktigt känne rjag...

Pernilla sa...

Frida, tack för att du påminner mig. :)

Linda, välkommen!

Jenny och Isa. Det är inte alla som can stand the heat... ;)